You gotta love Love

Det finns mycket man kan säga om Courtney Love; hon är galen, cool, missförstådd, konstig, junkie, sliten(?), mamma, men framför allt en riktigt bra musiker. Än så länge äger jag två skivor med Courtney (kommer absolut köpa fler), den ena skivan "Celebrity Skin" är med hennes ex-band Hole och den andra "America's Sweetheart" är ett av hennes soloprojekt. Båda skivorna går varma i ipod och dator då jag spelar dom näst intill hela tiden. Visst jag erkänner, hennes röst är inte lika bra som Mariah Carey's eller Christina Aguilera's, men hon har något annat som dom inte har.  Hennes låtar har attityd, drag, och texter som omedelbart fastnar på hjärnan.

För er som inte har gett Courtney Love en ärlig chans så lägger jag upp några låtar som ni kan lyssna på.

Låt: Hold on to me         Skiva: America's Sweetheart

klipp lånat från http://www.youtube.com/user/pedrodirector

Låt: Celebrity Skin     Skiva: Celebrity Skin

Klipp lånat från http://www.youtube.com/user/thayr0x

Låt: Letter to God      Skiva: Nobody's Daughter

klipp lånat från http://www.youtube.com/user/Taylorwill73


Dagens citat

På vägen till skolan gick jag förbi en man som verkade allmänt.. upprörd på någon. Detta är vad jag snappade upp när jag gick förbi honom med han skrek i telefonen.

"F*ck! What the f*ck is so f*cking hard to f*cking understand?" efter detta står han han och lyssnar på vad stackaren i andra luren sa och gav sedan detta svar "What? Don't listen to that fat f*cking f*ck.. just do what I f*cking tell you to do"

Jag hörde inte så mycket mer av det här samtalet och tur var väl det. Jag vet inte varför den här människan var så arg, men jag föreslår att han tar och lugnar ner sig lite för annars kommer han nog få hjärtproblem. Fast jag är lite imponerad att han lyckades få med ordet f*ck så många gånger i en och samma mening. Han har säkert övat.


Dagens Plåga

Den här dagen har varit bland dom jobbigaste i hela mitt liv! Jag vaknade ca 5.10 i morses av att mitt öga kliade och gjorde ont. Efter ett tag bestämde jag mig för att gå på toan och se mig i spegel "det kanske bara är något i ögat" tänkte jag.  När jag hade vant mig vid lampan (vilket tog ett tag) och såg min egen spegelbild fick jag en chock! Mitt öga var helt igensvullet och rött. I panik tog jag genast ut en isbit ur frysen för att kyla ner ögat och på så sätt få ner svullnaden lite. När jag hade stått med is på i en halvtimma utan resultat bestämde jag mig för att ringa mamma. Med gråten i halsen och frustrationsnivån på max fick jag tag på mamma för att fråga om råd. Vi kom fram till att det inte fanns något jag kunde göra klockan 5.45 på morgonen utan att jag helt enkelt var tvungen att gå till skolan med ett igensvullet öga.

Här är ett typisk fras som mamma sa för att göra mig lite gladare.
Jag: mamma, jag kan inte gå till skolan så här! Jag ser ju ut som Quasimodo från ringaren i notre dame! Jag har en puckel på ryggen och nu har jag ett igensvullet öga också!!
Mamma: du har inte alls någon puckel på ryggen.. men tänk positivt.. nu behöver du ju inte köpa någon kostym till halloween!
Jag.
tack mamma! men jag vill inte vara Quasimodo på halloween.


När Ebba vaknade ca. två timmar senare konstaterade hon att det var ett myggbett. Hon hade själv fått ett myggbett i pannan så hon hade nog inte heller en sån bra start på dagen.

Jag gick faktiskt till skolan idag. Jag hade såklart skippat hela dagen och det hade varit möjligt, men jag hade ett prov idag i fashion forecasting så jag hade inget val. Hela lektionen spenderade jag med att dra för håret framför ögat och att diskret hålla handen över så att så få som möjligt skulle se denna hemska syn.


Jag kan ju lugnt säga att jag har lärt mig något idag. Myggor är onda, hemska, och avskyvärda varelser som borde utplånas från jordens yta!


Gäster i stugan

Det kommer gäster till lägenheten idag. Gustavs mamma och lillasyster är på besök i New York och dom ville gärna se hur jag och Ebba bor. Nu är lägenheten städad som aldrig förr och chokladmuffins står i ugnen. Man vill ge ju ett bra första intryck.

Förutom att det kommer besök idag så har jag grymt mycket läxor att göra. Har ett prov i Fashion Forecasting imorgon, plus ett critque paper som ska vara inne för min psykologi-klass. Stress stress stress. Något annat som är en enorm stressfaktor är att dollarn är dyrare. Det gillar jag inte för min ekonomi är tight till att börja med. Det blir till att sätta sig ner och planera om min budget lite.

By the way, nu är min halloweenkostym nästan klar. Jag ska vara katt i år så det blir tight och svart som gäller. Det är alltid lika kul att klä ut sig. Förra året var jag ju punkare. Då klädde jag mig ungefär som vanligt, fast mer extremt! I år  blir det andra bullar. Det blir öron, svans, katthalsband, lösögonfransar, med mera. Detta blir ju min sista halloween i New York. Det är klart att den ska firas!!

Stämmer detta på dig?

Jag har precis kommit hem från en riktigt lärorik psycholgy lektion. Idag fick vi lära oss om Alfred Adler's teorier om hur vi får våra personligheter. Jag tycker själv att sånt här är grymt roligt så därför delar jag nu med mig lite av dagens lektion och sen får ni se om detta stämmer in på er.

En av Alder's teorier är att beroende på om man är yngst eller äldst i syskonskaran så får man olika personligheter.

Den äldsta är ofta mer ansvarsfull än de yngre syskonen och blir ibland som en extra förälder till de yngre syskonen. Detta är dock något som fångade mitt intresse. Den äldsta har oftast ett högre IQ än de yngre syskonen, p.g.a. den äldsta ofta lär ut hur man ska bete sig till de yngre syskonen, hjälper till med läxläsning och så vidare. Där med höjs deras I.Q. Mycket intressant.

Mellanbarnet är ofta "rebellen" i syskonskaran p.g.a. att mellanbarnet ibland kan känna sig bortglömt mellan den älsta syskonet och den yngsta syskonet.

Den yngsta beskrivs som "the baby" i famlijen. Den yngsta beskrivs som en "free spirit" som ofta är ute och reser, tar livet som det kommer. Yngsta syskonet är även ofta den i syskonskaran som pluggar något inom estik, t ex konst.

Ensambarnet beskrivs som en mogen person som ofta står på sina egna ben. Ensambarnet har ofta ett större vokabulär än barn med syskon, p.g.a. att ett ensambarn oftare, och tidigare, pratar med äldre och på så vis utvidgar sitt ordföråd. Vissa ensambarn har problem med att dela med sig, och vissa är även beskrivna som narcisistiska.

Så, är detta något som stämmer in på dig? Jag som själv är ensambarn kan se vissa likheter. Jag står ofta på mina egna ben och antar att jag är "mogen" som person, annars skulle jag väl inte klara av att bo i New York.

Värmande musik

Eftersom det fortfarande är galet kallt här hemma så tröstar jag mig med att lyssna på musik. Tänkte att jag skulle dela med mig av vad jag lyssnar på just nu. Vem vet, det kanske hjälper någon annan att må bättre i kylan.

Första låten är en version av Rihannas "Umbrella" som vi alla har hört. Det här är min absoluta favoritversion, inklusive Rihannas orginalversion. Den här versionen är med Scott Simons.



Nästa låt är med bandet Incubus. Låten heter "Anna Molly" och är min favoritlåt med det här bandet.


Den tredje och sista låten är med ett band jag precis återupptäckte, Dashboard Confessional. Låten heter "Hands Down" och kommer spelas hos mig ganska mycket framöver.

Livet i en isbox

Jag fryser! Det finns just nu ingen som helst värme i lägenheten och det är höst, alltså kallt utomhus. Nödlösningen just nu är många lager kläder, värmeljus, och en varm kopp kaffe eller te i närheten. Igårkväll var det riktigt hemskt. Det var så kallt att Ebba gick runt i ett par vinterstövlar inomhus! Själv satt jag och huttra med två lager tröjor, Jeans, två par strumpor, benvärmare, och en scarf.

Idag är det minst lika kallt men jag har tagit en lång varm dusch för att kunna fly undan kylan en stund. Det värsta är att den varma känslan i kroppen börjar försvinna så nu vet jag inte riktigt hur jag ska få upp värmen igen. Ska jag lägga mig på golvet och göra sit-ups för att få upp värmen? Jag funderar nästan på att börja baka muffins enbart för att kunna använda ungen och på så sätt få lite värme i lägenheten. Det blir till att försöka få tag på våran superintendent för att be någon slå på värmen i det här huset! För att vara helt ärlig så har jag nästan glömt bort hur varmt och äckligt det var i sommras(!) Vem trodde att det skulle vara möjligt?!

Just nu krävs värmeljus, även om det är på ljusa da´n
 

Halloween för hela slanten

Jag har nog aldrig sett så många pumpor på vägen till Central Park. Amerikanarna vet hur man ska pynta..mycket! Husfasaderna täcks av spindelväv, pumpor, döskallar, och spöken och än så länge verkar ingen veta vart pyntbromsen finns.

I och för sig är "stadsborna" bättre än invånarna i White Plains, NY där jag spenderade min förra Halloween. Där var vissa hus täckta av halm, pyntade med gräsligt fula plast spöken och häxor, och självklart omvirade av oranga pumpalampor. Det var helt gräsligt och jag tvivlar på att en enda halloween-ande känner sig smickrad av detta överdrivna pynt.

Aja, jag antar att det är så man firar högtider i detta land. Det ska vara extra mycket av allt, annars firar man inte på riktigt.

Ny skinnjacka

Det är en bra dag idag. Visst, jag vaknade ganska sent men det har jag tagit igen nu. Lägenheten har städats från golv till tak det är en härlig fräsh lukt fyller nu lägenheten. Inte mycket kan göra mig på bättre humör. Äter nu lunch och kollar runt i internetlandet efter en ny jacka till lilla mig. Hittills verkar favoriten finnas på urban outfitters fast den är lite dyrare än vad jag hade beräknat. Jackan är från "Silence and Noice" och kostar $298. Jag antar att man får betala lite mer för att få en bra, tålig, och snygg skinnjacka som faktiskt kan hålla värmen i höst.

Ska snart ge mig iväg till Urban Outfitters för att prova jackan och se om den sitter bra.


Hur korkad kan man vara?

Den frågan ställer jag till mig själv eftersom jag aldrig verkar lära mig av min misstag. Jag sitter nu och kollar på film när jag istället borde göra min läxor, jag lär mig aldrig. Istället för att oroa mig över mina läxor oroar jag mig nu istället över nästa avsnitt i "Heroes", hur det kommer gå mellan bröderna Scott i "One Three Hill", och exakt hur mycket stryk "Buffy" kan klara av. Mina läxor oroar jag mig inte för tills jag märker att klockan närmar sig 22.00 och jag inser att jag måste sitta uppe några timmar till för att hinna klart. Vart kommer detta intelligensbefriade betende ifrån? Fast ännu viktigare "Hur ska jag bryta denna dåliga vanan?". Om någon har något tips är det bara att säga till.

By the way, sen när började medelålders svarta män försöka efterlikna Samuel L. Jackson? Idag när jag satt i tunnelbanetåget gick det på en medelåldersman med svart skinnjacka, svarta solglasögon, med en svart keps (såklart vänd bak och fram). Jag har sett flera stycken med den här looken. Är detta den senaste modeflugan ? Jag måste ha missat något!
Samuel L. Jackson's kända stil
 
Bild lånad från http://z.about.com/d/dc/1/0/X/T/SamuelLJackson.jpg

Guess who's back

Med dunder och brak kommer jag tillbaka till min blogg med nya krafter och upplevelser.

Man kan ju lugnt säga att jag tappade lite bloggarinspiration efter mitt lov, men nu är den fasen över och jag är taggad till att skriva om livet här i New York igen. Dom senaste veckorna har helt klart varit galna med vänner och fester, därför är det näst intill omöjligt att berätta allt som har hänt.

Pontus var här över mitt lov och under den tiden levde vi turistlivet till max med besök i empire state building, statue of liberty, american museeum of national history, och mycket mycket mer. Pontus sista kväll här i New York spenderades på Coffee Shop och på gaycluben Posh och jag kan ju lugnt säga att det var en häftig kväll!

Förutom att skolan har börjat igen så har hösten kommit till New York. Den gräsliga värmen är över och man kan nu gå ut på stan utan att må illa eller önska sig hem till AC:n. Kan det bli bättre?

Gustav har varit så duktig och gjort en video om våra festkvällar här i New York. Första visningen blev igår kväll när han visade den för mig och Ebba och jag kan lugnt säga att vi båda två älskar den! Kolla på klippet och döm själva, är inte livet här Fantabulous?!


RSS 2.0
Musik