Livet som turist

Oh my, vad seg jag är idag!

Har spenderat dom senaste dagarna med att gå runt hela Manhattan och det börjar kännas i rygg och fötter. Pontus kom till New York i torsdags och det är riktigt roligt att ha honom här. Nu lever vi turistlivet till max (förutom idag).

Gårdagen spenderades i central park där man kan gå runt i evigheters evigheter. Efter några timmar i parken mötte vi en "poet" som gärna ville läsa upp sina verk för oss, men mot betalning såklart(!). Både jag och Pontus tyckte väl att det skulle vara ok att låta denna människan läsa upp några dikter, som var helt ok by the way, men efter ett tag märktes det hur snål denna människan var. När dikterna var upplästa ville killen ha 5 dollar minst för sina dikter, och 5 extra om vi skulle ta en bild (!). Där vägrade jag och sa något i stil med att det var konstigt att han kunde ta betalt för sina bilder. Han sa då att det var för att han skulle publicera en bok och att bilder på honom kunde bli värda mycket pengar (yeah right!). Efter lite tjat gick han med på en gratisbild, men han var inte glad, men who cares?

Idag blir det en slappardag. Himlen är grå, kroppen är öm, och hjärnan känns som en tvättsvamp. Det enda som står på dagens schema är att köpa en ljudsladd till ett par högtalare Pontus hade med sig, och att hitta någon bra film vi kan kolla på ikväll. En sån här dag behövs för mig känner jag. Är ju inte direkt van vid att springa runt så här.

Som ni kanske förstår kommer jag inte kunna uppdatera min blogg lika mycket nu, men med nästa blogginlägg kommer några bilder.

Ha det så bra så länge!!

Final exam i accounting

Usch, sitter nu med en klump i magen och väntar på min dom. Jag har mitt prov i accounting klockan 13 och jag är fruktansvärt nervös. Det var längesedan ett prov har gett mig sån här ångest, jag hade till och med mardrömmar om det här provet för några nätter sedan! Nepp, jag skämtar inte. Det var riktiga mardrömmar som gav mig problem att sova en hel natt, eftersom jag vaknade med ett ryck hela natten igenom. Det ska bli så skönt att bara få detta gjort, även om det skulle gå dåligt, vilket jag hoppas att det inte gör(!).

Förövrigt är det en del på mig att göra lista idag. Efter provet ska jag till student accounts (där man betalar sin skolavgift) och fråga dom vart dom har förlagt sina hjärnor. Skolan har höjt min skolavgift, som om den inte var hög nog, och det får dom inte göra. Jag är så trött på det här nu, att man aldrig kan börja ett nytt kvartal utan att något är fel(!). När jag har pratat med skolan ska jag träffa Anastasiia vid Union square för att ta en fika. Sen blir det raka vägen hem till att plugga ännu mer och kanske städa lägenheten lite. Det ska bli så skönt med lov!

Hemsk söndag

Vilken helg! En galen lördag som resulterade i en hemsk söndag.

Jag antar att ni vet vad jag menar, men jag förklarar ändå. Allt började helt lugnt med att jag åkte hem till Anastasiia för att kolla in hennes nya lägenhet, och för att sedan gå ut och dricka lite. Efter en kort visit i hennes lägenhet, som är riktigt snygg by the way, började vi gå Park Ave ner och bestämde oss då för att äta lite sushi. Så blev det, och vi hamnade i en sushirestaurang vid Park Ave och 18th street. Riktigt god sushi och starka drinkar(!). Låt mig bara säga att Anastasiia som är från Ukraina har en extremt hög tolerans mot alkohol (!) något som jag inte har, och som jag verkar glömma varje gång jag träffar henne. I alla fall, efter två drinkar, lite sushi, och mycket roligt prat om vad vi har gjort över sommaren, bestämde vi oss för att dra vidare till coffee shopUnion square. Så blev det, och Anastasiias kompis som stod i baren blandade till ännu starkare drinkar! Vi spenderade resten av kvällen där och när klockan var 4.00 stängde Coffee Shop och det var bara till att haffa en taxi och ta sig hem.


En gammal bild, men här är jag och Anastasiia.

När jag vaknade på söndagen slogs jag av en baksmälla som hade fått Supermannen att be om nåd! Jag vaknade första gången vid 11 och insåg ganska snart att det var lika bra att somna om. Men innan jag lyckades somna låg jag och tänkte "varför?" ett tag; Varför tog jag dom sista drinkarna?, varför lär jag mig aldrig att inte dricka lika mycket som Anastasiia?, Varför gick jag ens ut?, Varför vaknade jag?. Ja ni förstår, efter en stund lyckades jag somna om och jag vaknade sedan vid två. Hela dagen gick åt till att tycka synd om mig själv och till att kolla på film, så det blev inte så mycket pluggande gjort. Något som jag måste ta hand om idag istället.


Imorn har jag mitt final exam i Accounting och jag börjar bli riktigt nervös! Det blir till att plugga som en galning och bara hoppas på det bästa.


En torr start på dagen

Jag har kommit på att jag inte kan planera för fem öre. Jag sitter nu och äter min "frukost" som består av puffar. Igår åt jag upp den sista yogurten och tog det sista från philadelphia-osten, alltså hade jag inget att ha till mina puffar och inget att ha på mina mackor i morses när jag skulle ta min frukost. Bra jobbat Louise. Det blev en mugg med te och en tallrik med puffar till frukost idag, medans jag kollade på näst sista avsnittet av Grey's Anatomy season 4. Mmm, det tog ännu en gång bara några dagar att plöja igenom en hel säsong. Vem behöver ett liv? Jag behöver ett liv.

Aja, även om min morgon har börjat lite si och så, har jag ändå ganska höga förväntningar på den här dagen. Jag behöver få mycket gjort idag och jag har bestämt mig att göra allt på min att-göra-lista.

Här är lite av det jag ska göra:
Powerwalk
Köpa ny sladd till min dator (den jag har driver mig till vansinne då det är glapp i den)
Köpa flashcards (så att jag kan plugga till mina final exams nästa vecka)
Köpa mat! (så att jag kan äta en riktig frukost imorn)
Tvätta kläder 
Träffa Anastasiia och kolla in hennes nya lägenhet
Plugga

Träffade förövrigt Anastasiia igår för första gången på hela sommaren. Vad jag har saknat den människan! Hon är en människa som sprider energi omkring sig, och man kan inte låta bli att bli lika energisk som henne när man umgås.
Det ska bli så kul att äntligen kunna ta upp kontakten igen, har ju inte varit så lätt efterom hon har spenderat sin sommar i Ukraina. Men nu är hon här, har börjat på Parsons (!) och har skaffat sig en egen studio. Jag känner på mig att det kommer bli en intressant höst.

Sju år sedan attacken..

..och det har samlats mängder av människor vid ground zero!

Som jag sa i mitt förra inlägg, begav jag mig till ground zero direkt efter min första lektion. Det var med en klump i magen som jag gick runt samlingsplatsen där människor från världens alla kanter stod samlade. Själva området ground zero var självklart avspärrat så att inga bilar kunde passera. Men det gör väl inte så mycket, för man ser inte så mycket av själva platsen ändå. Jag har besökt platsen förut, och självklart har jag blivit berörd av att se det totala kaoset. Men, idag var det en helt annan känsla i luften. Luften var laddad, och för första gången har det gått upp för mig hur känslosam den här dagen måste vara för USA. Det är svårt för mig som inte var här 11:e September 2001 att förstå exakt hur alla påverkades, men att se alla människor samlas för att hedra och minnas de som gick bort under attacken är, för mig, tröstande på något vis. Det betyder att människor fortfarande bryr sig, och att ingen har glömt.

Jag har hört att både Obama och McCain ska hålla tal vid Ground Zero idag, det ska bli intressant att höra vad dom har att säga.


Här är några bilder jag tog under min tur till Ground Zero
Folk börjar tröttna på att inget händer

Folk stod uppradade utanför st:pauls katedral   Ett hav av människor   St: Pauls katedral där en minnestund hålls idag

Top of the morning to ya

Klockan är snart halv sju och jag har en lektion i oral communications klockan åtta. Det är så skönt att jag inte behöver göra något i den kursen längre. Planerar att ta med mig min stora röda on-the-go mugg fylld med kaffe och bara mysa i klassrummet medans andra ger sina final speeches.

Just det ja, kom precis på att vi alla verkar leva fortfarande. Får väl gratulera media som ännu en gång lyckats skrämma upp allmänheten, antar att det var det som var meningen. Jag är helt säker på att media blåste upp hela "domes day" tills det inte låg så mycket sanning i det längre, det har ju hänt förr. Men det är väl därför man köper tidningar, lyssnar på radio, och kollar på tv; man vill ha lite spänning i vardagen.

Förutom att vi verkar leva denna underbara morgon så är det 11 september idag. Eftersom jag har min lektion väldigt nära world trade center, planerar jag att gå dit efter lektionen och försöka ta några kort som jag kan lägga upp här på bloggen. Jag kan inte förstå att det har gått sju år redan, är det bara jag som tycker att tiden har gått fort sedan attacken?


Bilden är lånad från http://freethoughts.org/archives/9-11-n.jpg


Musiktips

Efter en ganska seg start har min energi nu gått upp i taket! Jag har nu pluggat klart till mitt final exam, städat lite i vardagsrummet/köket, börjat skriva min uppsatts i religion, och gör nu i ordning lite mat. Den där sega konstiga känslan är som bortblåst och det är faktiskt kul att skriva min uppsatts, vilket är bra för det blir ju oftast bättre då.

Jag surfa in på urban outfitters hemsida som är helt underbar. Som många vet är urban outfitters min absoluta favorit affär när det kommer till det mesta inom kläder, musik, och möbler. Det bästa med deras hemsida är att dom delar med sig av musiken som spelas i deras butiker. Ett tips är att ni går in på den här sidan http://blog.urbanoutfitters.com/projects/lstn1/ för att hitta något nytt och fräscht att lyssna på. Jag hittade två bra band inom några minuter och har redan hunnit leta upp mer låtar med dom. Leta efter banden Black Kids och Blitzen Trapper, jag kan nästan garantera att ni inte kommer ångra er. Självklart finns det flera andra band som även dom är bra, men detta är vad jag har hunnit kolla upp än så länge.

Nu får jag återvända till den fysiska världen för ett tag. Har fortfarande mycket kvar att göra.

Ny dag = nya krafter?

Sitter som vanligt i soffan med en mugg med nybryggt kaffe på bordet brevid mig. Är klar med frukosten och det är väl egentligen bara till att börja med min dag. Det enda som står i min väg är jag själv, är seg som sirap just nu. Det tog en hel evighet för mig att komma ur sängen idag, fastän jag hade ställt klockan på 9.00. Mitt morgon humör blev inte direkt bättre när jag gick in på aftonbladets hemsida. Det första jag ser är att jordens under gång är här. När ska forskare lära sig att man inte ska leka gud? Varför ska man återskapa big bang när man vet att det kan gå fruktansvärt fel? Jag tvivlar på att informationen dom får ut från sitt experiment kommer vara värt hela jordens befolkning. Men det är ju bara min åsikt.

Jag har blivit på lite bättre humör nu, för jag lyssnade på Oasis nya singel The Shock of the Lightning. Det är på tiden att dom släpper ett nytt album, och efter att ha hört den här låten har jag ganska höga förväntningar på hela albumet.


Klippet är lånat från http://youtube.com/gaspanic321

Nej, nu får jag ta mig i kragen och börja göra alla läxor. Har ett final exam ikväll, efter det är jag helt klar med min Spreadsheets and Databases kurs! Efter ikväll har jag bara två lektioner kvar att slutföra. Det går undan nu.

Vad är det som händer?

Jag kan bli så arg på vissa människor. Jag läste idag att någon total idiot attakerade Noel Gallagher från Oasis under deras konsert i Toronto. Varför ens tänka tanken att göra detta? För det första undrar jag hur denna människa lyckades komma in backstage. Varför ville han springa fram till Noel och knuffa honom i ryggen så att han handlöst föll ner och skadade sig? Vad får en människa att vilja förstöra en hel konsert på detta viset? Vad kunde han möjligen få ut av detta? Skulle han bli någon slags "tuff" hjälte hos sina vänner kanske? Eller hade han kanske bara aggressioner han behövde få ur sig? Vem vet. Jag hoppas verkligen att Noel kryar på sig så snart som möjligt och att han inte fick några större skador från den här händelsen. Jag hoppas också att säkerheten blir bättre, för nästa gång kanske det är mer än en knuff vi får läsa om i tidningarna.


Självklart finns händelsen redan på youtube.

Klippet är lånat från http://youtube.com/NinjaDUDED0TC0M

One class down, three more to go

Har precis kommit hem från dagens första lektion, Oral Communications. Som ni säkert vet hade jag mitt final speech idag och jag är så glad att det äntligen är över! Talet gick bra, och jag tror att mitt budskap gick fram. Det är väl det som är det viktigaste. Professorn gav mig även massa komplimanger för min powerpoint, så förhoppningsvis blir det lite extra poäng på den.

Idag var det fyra presentationer och jag tycker att alla hade bra budskap. Den första var om vilka skador man kan få av hörlurar; det andra (mitt tal) handlade om varför man ska dra ner på sitt läskdrickande; det tredje var om varför man ska spela tv-spel(!) ; och det sista var om varför dansterapi är den bästa terapin. Jag har verkligen lärt mig en hel del idag. Det bästa är att nu är jag helt klar i den kursen! Det enda jag behöver göra nu är att gå på lektionerna och lyssna på andras tal.

Den här känslan är det som får mig att överleva finals week. Känslan av att man har klarat av det och att kursen är över.

Tidig morgon

O'boy! Klockan är nu 06.05 på morgonen;jag är redan klar med min frukost och förberedelserna för mitt final speech är i full gång. Fick reda på att jag ska hålla mitt tal igårkväll så jag var uppe och övade till klockan var ca 1.00 och jag gick upp när klockan var 5.45. Ni får hålla tummarna för mig nu! Berättar om hur allt gick när jag kommer hem.

Hunddagis på promenad

Måste bara dela med mig av detta innan jag glömmer bort det. På vägen hem från mataffären möttes jag av ett helt hunddagis. Självklart var det i "tunneln" så jag stod upptryckt mot en vägg medans alla hundar fick passera, men det gjorde inte så mycket, hundarna var så grymt söta! Jag skulle nog inte klara av att vara dogwalker för det verkar vara mycket att hålla reda på. Jag har räknat ut att det var ca. 24 hundar ute på promenad, för det var tre killar som höll reda på ca. åtta hundar var(!). Nu hann jag ju inte räkna alla, men jag tror det var något i den stilen. Inte nog med det. Världens sötaste bulldog var med i skaran också. Om jag någonsin skaffar en hund så blir det nog en bulldog, jag tycker dom är så häftiga.


Bild lånad från bulldogbreeds.com

P.S. när blev kaffefilter så dyrt? Fast det kanske bara var i affären jag handlade i.

en morgon utan kaffe

Hör och häpna, jag sitter nu i soffan och dricker te till frukost istället för kaffe(!). Ok, det är enbart för att alla kaffefilter är slut, men ändå. Känner redan nu att jag måste springa till affären snart för att köpa filter samt mat, kylskåpet är helt tomt.

Jag kan nu stolt presentera att jag är klar med min take home final exam till accounting. Tack tack jag vet, jag är ett geni. Nej skämt och sido, jag känner på mig att jag har gjort massvis med misstag, men jag kan helt enkelt inte göra bättre. Men här är en till nyhet. Samma sekund jag färdigställde min exam och tog ett lugnande andetag kom jag på att, "shit!" jag ska lämna in en uppsatts till min religionskurs på torsdag! Panik. Det hade jag totalt glömt av, och just nu är jag ganska skoltrött, alltså har jag ingen större lust att göra uppsattsen. Men, eftersom jag är en självkritisk perfektionist så ska jag kämpa till sista blodsdroppen, även om det betyder att jag får sitta uppe hela nätterna!

En bra nyhet, får hem min kamera idag. Jag ska försöka lägga upp bilder på mina nya skor och min nya brosch från Marc by Marc Jacobs.

Med en halft fungerande hjärna..

Knappar jag in ett till inlägg för ikväll. Jag har bara en sak att säga, accountning är inte min grej just nu(!). Visst, jag tycker att det är intressant och läraren är bra, men ikväll går det bara inte. Har ett take home final exam att göra till tisdag och det är verkligen tur att jag började idag.

För tillfället tillåter jag mig själv att ta en liten kort plugg paus. Ni vet väl vad man säger? Man ska plugga i 20 minuters block för att sedan ta en kort paus. Hjärnan klarar ju inte av att ta in hur mycket information som helst. Efter att ha pluggat i en timma inser jag att det ligger en viss sanning bakom detta. Jag kände att det luktade bränt och upptäckte snart att det kom från min överbelastade hjärna.

Det är inte bara jag som börjar bli lite smått utmattad, youtube krånglar för mig med. Nu är det riktigt segt att ladda upp klipp, jag som hade tänkt spendera min välförtjänta paus med att kolla upp nya band. Aja, det får bli en annan gång. I väntan på att Youtube ska bättra sig lägger jag upp ett klipp på bloggen. Det här är ett band jag återupptäckte för några dagar sedan. Dom heter TV on the Radio och kommer ifrån Brooklyn, NY. Jag vet inte varför men jag har verkligen fastat för den här låten som heter Wolf Like Me, och jag spelar den om och om och om igen.


Nej, snart blir det till att göra läxor igen då. Jippie!

Heroes hysteri

Jag och Ebba är experter på att kolla på serier. Vi kan plöja igenom en hel säsong på några dagar utan problem, och det skapar ett visst behov av att hitta nya bra serier att följa. Den här helgen spenderades med att kolla på andra säsongen av Heroes, som jag tycker är bättre än första säsongen. Det sorgliga är att vi redan är klara med den säsongen och nu är vi ännu en gång på jakt efter en ny serie. Vilka problem man kan ha.



By the way, jag köpte mina converse och jag tycker att dom är riktigt snygga. Tyvärr så har en kompis min kamera för tillfället så jag kan inte ta någon bild på dom, men det kommer med tiden.

Idag och imorn blir det mer plugg. Det känns verkligen att det är finals week på gång, för allt börjar blir så mycket tuffare nu. Men det ska bli riktigt skönt att denna terminen tar slut så att jag kan börja om på nytt nästa termin.

Dags För Converse

Nu är det dags, jag ska äntligen köpa ett par nya Converse. Jag har spanat in ett par helsvarta ett tag nu, och det ser ut som att ett par kommer hamna på min skohylla "den totala sko-röran på hallgolvet" idag.



Men, vem vet? Jag kanske kommer hem med ett par shockrosa skor  istället.

Jag har även planerat ett besök i Marc by Marc Jacobs butiken. Har hört på ryktesvägen att det finns en väldigt snygg döskallebrosch där. Intressant värre.


Vart går gränsen till att vara galen?

Jag slutar aldrig förvånas över vissa människor i tunnelbanetågen. Igår till exempel, satt jag i samma vagn som en riktigt udda människa. Han satt ensam i en fullsatt vagn, då menar jag att precis där han satt fanns satt inga andra människor. Det såg ut som att han hade ett slags magnetfält runt om sig där ingen annan kunde vistas. Denna människa pratade för sig själv på spanska medans han vaggade fram och tillbaka med ögonen stängda. Han satt redan i vagnen när jag hoppade på på 86street, och han satt kvar när jag gick av på Fulton street (!). Under den tiden pratade han non-stop, och han vevade runt med händerna när han sa något viktigt. Eller, nu vet jag ju inte om det var viktigt eftersom han pratade på spanska, men det lät viktigt i varje fall.

Han toppade utan tvekan en annan udda människa jag stötte på för ett tag sedan. Denna människan satt givetvis brevid mig, och jag som har så svårt att hålla mig för skratt var tvungen att flytta mig ifrån honom. Han satt och sjöng någon låt i överdrivet hög falsett, förutom när han avbröt sin "skönsång" för att "beatboxa" och säga "Hey Johnny, Go Johnny!". Jag kunde inte tro mina öron eller ögon, och han lät så fruktansvärt roligt så jag kunde inte sluta skratta. I rädsla av att han skulle bli arg och få något utbrott på mig så flyttade jag mig ifrån honom.

Jag antar att detta är lite av charmen med en storstad, vart man än vänder sig så möter man udda människor som förgyller ens vardag.


Lätt som en plätt

Gisses vad många blogginlägg det blev idag. Antar att jag helt enkelt har haft mycket att dela med mig av idag.

Kom precis hem från min Access klass där jag hade prov. Blev klar först (igen) och behövde bara vara där i 40 minuter sammanlagt. Det tycker jag är ganska bra eftersom kurstiden egentligen är 3 timmar. Provet kändes bra i varje fall och nästa vecka blir det finals prov. Efter nästa vecka har jag ingen mer Access klass! Det är det här som är det bästa med finals week, känslan när man går ifrån sitt finals exam och vet om att man inte behöver läsa den kursen mer.

På vägen hem stannade jag till i mataffären på 1st ave för att köpa kaffe, igen. Min plan var att gå in ta den vanliga sortens kaffe "Maxwell House, French Roast" men istället köpte jag en ny sort, plus att jag köpte te (!). Nu har jag verkligen bestämt mig för att dra ner på mitt kaffedrickande, så detta är ett steg på vägen. Istället för att dricka kaffe på kvällarna ska jag dricka te. Grönt te är ju bra mycket mer hälsosamt än kaffe.

ett steg i rätt rikting

Ett mirakel

Jag är snart klar med mitt final speech! Det är så underbart att jag inte behöver känna mig orolig över talet längre. Än så länge är jag nöjd med hur mitt tal ser ut, och jag hoppas ju att det håller i sig. Nu blir det en paus från talet och lite mer plugg på Access som jag har prov i ikväll.

Boken till min access kurs.

Jag kom på en annan grej som jag vill dela med mig av. Igår kväll när Ebba satt vid datorn sa hon att mitt internet inte fungerade, och att det såg ut precis som hennes internet gjorde när det la av helt och hållet. Jag fick verkligen en klump i magen och fick totalpanik (!). Jag började svamla om att jag hade så många jag ville hålla kontakten med hemma, och att jag minsann skulle kolla upp vad det skulle kosta att skaffa ett eget nätverk. Jag lät antagligen helt psycho, och det var jag också. Jag kan verkligen inte föreställa mig en dag utan internet, förutom om jag skulle åka på semester såklart. Några minuter senare så fungerade internetet igen och jag var så glad så att jag kramade om Ebba som säkert började undra vad hon bor med för freak. Jag ska fortfarande kolla upp vad ett nätverk kostar för det nätverket vi är inne på ni är inget vidare. Men vad jag vill komma fram till är att jag är beroende av internet.

Skrivkramp be gone

Detta är helt sjukt, efter att ha fasat över mitt final speech i flera dagar så släppte äntligen min skrivkramp igår. Nu hoppas jag att detta håller i sig så att jag kan skriva klart hela talet idag (innan kvällen) och även hinna öva lite.

Jag måste köpa ett par skor, gärna converse, för det enda par som jag kan använda nu (utan att få ont i fötterna) är mina slitna flipflops. Dom är inte speciellt promenad-vänliga måste jag säga, för jag får ont i ryggen efter att ha gått i dom för länge. Det blir till att köpa skor nu i helgen. Helst ett par helsvarta converse.

Välkommen till Ebba som nu också bloggar på blogg.se.
ebbalotta.blogg.se


"I feel an A coming up"

Ibland har jag en förmåga att lura lärare till att tro att jag är ett geni. Jag stressade som en idiot igår för att mitt final speech inte var i närheten av färdigt. Inte nog med det så hade jag förstaklassens skrivkramp, så jag kunde helt enkelt inte skriva ett tal. Det jag gjorde var att kolla Blackboard (kommunikationssida för Berkeley College) en gång var femte minut för att se om jag var tvungen att hålla mitt tal idag. Strax innan klockan var 22.00 ploppa ett nytt inlägg upp från min professor där det stod att ingen behövde hålla tal idag, men hon ville kolla våra PowerPoint slides för att kolla gramatik. Lyckan var total, och det enda jag behövde göra var att färdigställa mina slides och det gick ganska snabbt.

Som vanligt var min kära professor sen till våran lektion idag så jag och några elever till satt och prata om våra respektive tal. Det visade sig att det alltid finns folk som är värre än mig. Det var ingen av eleverna som var klar med sina PowerPoints, och ingen hade ett färdigt tal. När en elev som heter Sabbah frågade mig om mitt tal så sa jag helt ärligt att jag inte var klar med mitt tal men att jag hade slängt ihop mina slides igår kväll. Det var ingen annan elev som hade gjort det, vilket jag tycker är lite shockande. Till och med jag som inte kunde göra något igår lyckades med den uppgiften.

I alla fall, när professorn anlände så visade jag direkt upp min PowerPoint och så nu är den rättad och klar. Det var då hon sa "a very professional PowerPoint, I feel an A coming up(!). Is it ok if I use your Powerpoint as an example to the rest of the class?" Det är ju klart att jag sa att det var ok. Så efter att ha berättat för klassen att mitt tal inte var klart och att jag slängde ihop min powerpoint igår i all hast, så visade jag upp min powerpoint medans professor Karakas berättade hur bra den var. Ibland ska man ha tur.

Nu blir det till att faktiskt skriva mitt tal och att öva! Jag vill ju få mitt A som Karakas trodde att jag skulle få.

Stress

Idag har jag gått omkring med mina stressnerver utanpå skinnet. Mitt final speech är redan här och ikväll får jag reda på om jag ska presentera imorn eller inte. Grejen är att jag inte är klar med mitt tal än och en lätt hopplös känsla har bosatt sig i min hjärna. Det är ju bara att skriva talet, men jag har verkligen någon slags mental block just nu och det går inte att formulera en enda mening till mitt tal. Det känns helt omöjligt. Jag hoppas verkligen att jag inte behöver presentera imorgon för jag vet inte vart jag ska ta vägen. Nu har jag spenderat ca. 40 minuter framför datorn och kollat massa strunt som jag absolut inte har tid med. Jag har kollat facebook, myspace, youtube, bilddagboken, youtube, aftonbladet, myspace, osv.

Jag skulle vilja forska i varför man får en mental block i stressande stunder. Det skulle vara intressant att veta, men det bästa skulle vara att hitta något sätt att komma runt denna block. Jag måste ju skriva ett tal, men jag hinner inte ens sätta min penna mot mitt papper utan att jag lägger ifrån mig pennan igen. Helt sjukt.

Aja, snart är ju den här terminen slut och då blir det en veckas lov. Det ska bli så skönt att kunna koppla bort skolan ett tag och lugna ner mig lite. Jag har en känsla av att det kommer behövas inför nästa kvartal.


RSS 2.0
Musik