Shopping

Idag började julklappsshoppingen. Jag tänker självklart inte berätta till vem/vilka jag har handlat till, men jag kan säga att jag har fått åtaliga utbrott på andra julklappsshoppare. Macy's kryllade av gnälliga ungar, arga gubbar, och tanter som bara var i vägen. Efter det bar det av till Times Square där det var ännu mer människor. När dagens julklappar var inhandlade var jag tvungen att besöka Virgin Megastore för att koppla av lite. Det slutade självklart med två skivinköp. Första var Oasis nya skiva Dig out your soul som jag lyssnar på precis just nu. Den andra var Punk goes Pop en samlingsskiva med punk/rock band som gjort covers på olika poplåtar. Nu sitter jag hemma och är riktigt nöjd över mina inköp. Punk goes Pop har jag velat ha sedan sommaren 2006 (!) alltså var det på tiden att jag köpte den. Det som är ännu bättre är att den var på rea idag. Kan det bli bättre?

Man hör en ny sida av Oasis på den här skivan. Inte riktigt det sound som
,i varje fall jag, är van vid. Men det är fortfarande en bra skiva!


Bild lånad från: http://tube.hk/

En skiva där man kan höra Yellowcard, Rufio, Thrice, med flera göra covers
på kända pop låtar. Vill ni höra "Baby one more time" "Everywhere" "Heaven
is a place on earth" och liknande låtar i en rockigare version är det här en
bra skiva att lyssna på.

Bild lånad från: Http://fearless.merchnow.com


Thanksgiving

Ledsen för dålig uppdatering det senaste. Mycket har hänt och jag har en hel del att berätta. Vi börjar med det som hände först, kvällen innan thanksgiving.

Gustav, Paulina, och jag själv tog oss till en bar på 86th street där en klasskompis till Gustav och Paulina hade börjat som bartender. Det var riktigt trevligt att träffa andra svenska Berkeley elever vilket jag i vanliga fall brukar undvika. Efter ett glas vin och en shot bestämde sig de flesta för att dra vidare. Men jag kände att jag inte var klar med min kväll än så jag och Paulina stannade kvar för en till drink. Klockan hann både bli ett, två, och sedan tre innan vi sedan tog oss hemåt.

Dagen efter, alltså Thanksgiving, mådde inte jag speciellt bra. Jag hade en hejdundrans baksmälla och kunde inte riktigt förstå varför. Ebba kunde inte heller riktigt förstå varför jag blev så sjuk och vi konstaterade att det måste ha varit för att jag inte åt så mycket innan jag gick ut. Jag spenderade större delen av dagen i sängen och sa fraser som "kan inte någon döda mig och få slut på mitt lidande?" "jag HATAR mig själv!" "Varför idag på thanksgiving?" Ja, varför på thanksgiving? Vi var ju bjudna till Paulina på middag och jag förstod ganska snart att jag inte skulle kunna gå. Jag gjorde några tappra försök till att bli bättre: en kall dusch, åt lite pasta men gav upp det ganska snart, drack vatten, började brygga kaffe men hällde ut det igen för det luktade så mycket (inte bra en dag som denna), men inget verkade fungera. När Ebba var redo att gå, låg jag i sängen i fosterställning och sa "jag hatar mig själv, jag hatar mig själv" om och om igen.

Jag blev faktiskt bättre senare under dagen och kunde ta mig till Paulina. Självklart fick jag ju höra retsamma kommentarer om min baksmälla men det kunde jag bjuda på. Är man så pass klantig att man super till kvällen innan man ska på en middag så får man skylla sig själv! Kvällen blev riktigt lyckad till slut med god mat , vatten (vin till alla andra), och trevligt sällskap. That's what I am thankful for this year.


Jag väntar på efterrätten (notera att det är vatten i vinglaset!)


Joao P har hittat en ny leksak.


Ebba och Gustav är alltid lika söta.


Skönheten

Jag hittade den här skönheten när jag kollade runt på urban outfitters efter en jacka.
 

Visst, det är ingen vinterjacka men snygg är den!

Håltimma

Läraren i Fashion Forecasting är en riktig tuffing! Jag kollade blackboard i morses i hopp om att lektionen kanske skulle vara inställd (jag var riktigt morgontrött) men icke. Sen när jag såg den totala frånvaron av någon kommentar om en inställd lektion tänkte jag för mig själv "vad hade du väntat dig Louise? Skulle professor Maglio någonsin vara sjuk? Nej jag tror inte det" Hon kom till lektionen i morses även om hennes första kommentar var "Ah, I have a cold". Hon är en riktig tuffing alltså.

Nu har jag en håltimma och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Ska jag ta mig till någon affär och kolla lite kläder, eller ska jag sätta mig på någon Starbucks och dricka kaffe? Det bästa vore kanske att ta sig till en Barnes and Noble's, ta några tidningar och dricka kaffet där. Då kan jag få några ideer till två av mina framtida projekt. Vilken snilleblixt.

So long

Börja om från början

god morgon. Jaha, då var det måndag morgon.. igen. Det känns som att det nyss var måndag och den måndagen kändes det likadant. Efterom måndagen är den första dagen på veckan så känns det som att man måste ha en bra måndag för att ha en fortsatt bra vecka. Är det bara jag som känner så? Det är på måndagen man sätter ribban för resten av veckan. Tur att det är en relativt lugn dag idag. Det blir skola till ca. 14.00 och därefter lite plugg. Resten av dagen är fri. Härligt va?

Nu är det dags att ge sig av till skolan. Fashion Forecasting står på schemat.

Söndag lugna söndag

Som titeln på dagens inlägg säger så är det här en ytterst lugn söndag. Jag har hittills spenderat den här dagen med att göra absolut ingenting och det är riktigt skönt. Om man jämför den här helgen med förra helgen så här det här paradiset. Förra helgen var det plugg och panik som stod på schemat, nu kan jag faktiskt slappna av lite. Jag kan ta det lite lungt, kolla på film som jag hyrde i skolans bibliotek, och börja läsa Stieg Larsson boken som legat brevid min säng sen jag flytta till USA.



Jag ska nog ge mig ut på en promenad i parken snart. Måste ju få i mig lite frisk luft

Åh va klantig jag är!

Jag måste ju vara världens klantigaste människa.

Jag satt i soffan med datorn i knät och skulle dricka mitt precis upphällda te. Självklart tappade jag greppet om muggen och halva muggens innehåll rann ut över min tröja. "FAN!" Jag sköt bort datorn fort som bara den för att den inte skulle bli blöt och fick ännu ett regn te över mig "Faaaan!". Ställde mig upp och slet av mig den rykande heta tröjan och såg att min mage var röd "aj fan aj fan!". Sen när jag skulle rätta till soffan insåg jag att den var helt blöt "ååååh fan också!"

Konstigt nog så är det här säkert femte gången det här händer mig. Jag lär mig aldrig på mina misstag.

Äntligen

Äntligen fungerar internetet här hemma igen. Jag trodde jag skulle bli helt, totalt galen. Men nu fungerar det igen och jag kan slappna av. Är det inte hemskt hur beroende man blir av internet? Igår var jag så rastlös för att internetet inte fungerade så jag kollade på tre filmer, tre! Två av dom var riktigt bra och en var totalt urusel. Jag såg Flushed Away som är så underbar, Confessions som nog är den sämsta filmen jag har sett, och Billy Elliot som jag aldrig kommer tröttna på. Jag hade ju kunnat läsa en bok eller något annat som kanske skulle vara mer givande, men det kändes inte helt rätt i går. Jag var för lat helt enkelt. Så det blev filmer för hela slanten.

Nej, nu ska jag göra mig i ordning så att jag kan ta mig utanför dörren idag.


Nytt klipp

Nu har jag fått upp ett till klipp på min youtubesida. Det här är ett av förbanden som spelar en riktigt bra låt. En ny favorit faktiskt.

Band: We The Kings                                            Låt: This is our Town

Uppdatering

Nu finns ett klipp fran konserten

Band: The Acedemy is               Song: The Phrase That Pays
 

Post-concert

Måste visa tröjan jag köpte på konserten




Visst är den snygg

Dumma dator

Jag blir helt galen! Nu krånglar datorn igen och internetet fungerar inte. Nu sitter jag i skolans datasal för att kunna flytta över pengar till mitt kort och för att kunna ladda upp bilder. Varför krånglar alltid allt tekniskt när man verkligen behöver det?

Aja, som ni kanske förstår så kommer det bli lite knepigt för mig att uppdatera om datorn där hemma inte fungerar som den ska. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att allt kommer lösa sig under dagen.

Om allt fungerar som det ska så kommer det finnas bilder på min bilddagbok och så kommer ett klipp finnas på min youtubesida.


Vill ni se fler bilder fran konserten kan ni ga till min bilddagbok

Gårdagens lycka är dagens smärta

Herrejösses vilken kväll det var igår! Det var det häftigaste jag någonsin varit med om. Jag tog mig till Roseland Ballroom i tron om att jag skulle få se The Academy Is och kanske något förband. Men istället för ett förband fick jag se tre extra band som jag aldrig hört talas om och dom var RIKTIGT BRA! Först ut var Hey Monday som spelar pop/rock och hade riktigt bra utstrålning. Efter dom kom ett rockband vid namn Californa Liar. Även dom var riktigt häftiga och jag gillade alla deras låtar med en gång. Sen kom bandet We Are Kings! Jag hade faktiskt hört en låt med dom innan och dom är tydligen ganska stora här. Dom är helt klart värda att höra mer av. Sen kom så klart bandet jag stod ute i minusgrader för i en timma (!) The Academy Is. Jag kan bara säga att dom var värda varenda förfrusen tå och varenda sekund av att frysa arslet av mig.


Alla fans var helt galna och jag skulle ju såklart stå längst fram och trängas. Jag lyckades faktiskt ta mig allra längst fram med det var under TAIs sista låt. Jag måste erkänna att jag har riktigt ont i kroppen idag eftersom jag blev runtknuffad så mycket igår. Men det är det värt. För vet ni vad? Sångaren i TAI tog min hand! Han hoppade ner till publiken och i allt kaos av alla som sträckte fram sina händer så tog han MIN! Fattar ni? Han tog MIN hand! Jag var bara tvungen att se till att den informationen gick fram (haha).


En annan cool grej som hände. När We Are Kings spelade en av sina låtar kom sångaren från Boys Like Girls upp på scenen och sjöng med från ingenstans. Det finns bara ett ord som kan förklara publiken: Anarki. Han är en stor anledning till att jag har så fruktansvärt ont i halsen idag (jag skrek som en idiot) och till varför mina tår skiftar i en lätt blå färg (alla i publiken klättrade på varandra och passade på att trampa på mina tår på vägen).

Nu ska jag inte tjata så mycket mer. Ni förstår säkert att mer hände men att jag inte kan skriva ner allt. Jag ska försöka få alla klipp så snart som möjligt men mitt internet fungerar inte just nu. Men det kommer så snart som möjligt.


Lyckan var total när dom här killarna entrade scenen!


Subway-prat

Så där stod jag. Jag frös arslet av mig och hoppade lite lätt på samma ställe. Sen hör jag en bekant stämma bakom mig säga "Cold ha?" Jag vände mig om och vem stod där om inte Professor Wiedenbaum. Han var min religionslärare förra kvartalet och han är den bästa lärare jag någonsin har haft! Det jag gillar med honom är att man inte har en Lärare-Elev relation till honom utan han ger en känsla av att man är på samma våglängd (fast han är ju då bra mycket smartare).

Så istället för att stå där och tänka på mitt eländiga liv med en ipod på fullt ös och en förfrusen bakdel, hade jag nu en rolig och intressant konversation med Wiedenbaum (fast jag frös fortfarande). Vi prata om Berkeley College, att det är alldeles för många svenskar på skolan, ekonomin, Thailand, och (så klart) att jag inte ser speciellt svensk ut. Jag får nästan alltid höra detta "är du verkligen svensk? Jamen, dina föräldrar då?". Han fråga självklart samma sak och jag sa att "JA, jag är svensk!" men jag är ganska van vid den frågan nu. Jag berätta även om en grej som jag har fått höra från mina föräldrar. 

När jag var riktigt liten (alltså, leka i sandlådan liten) hade jag följt med min nyfunna vän Joakim hem. Hans mamma Pirio. som aldrig hade sett mig förut, undrade såklart vem jag var och ringde till min dagmamma Siv för att se om hon visste vart jag hörde hemma. Hennes förklaring på hur jag såg ut var "Ja du vet, den där tjejen med dom konstiga ögonen".

Så redan som liten såg jag "konstig" ut. Jag lyckades tillslut övertyga Wiedenbaum till att jag är helsvensk och då var det dags för honom att hoppa av tåget. Nu sitter jag hemma och väntar på att klockan ska bli ca 16.00 så att jag kan börja ta mig till konserten! Jag kan inte fatta att jag ska dit. Det kommer bli så himla roligt!

Om ni tycker jag har konstiga ögon så har ni inte sett den här charmbollen.

Bild lånad från: http://farm1.static.flickr.com

Multi-tasking

Sitter i downtown campuset och arbetar i vantan pa min lektion. Just nu letar jag trender till fashion projektet, skissar (till samma projekt), skriver om mitt critique paper, och skriver detta inlagg. Vill inte skriva ett langt inlagg p.g.a. att de tre sista bokstaverna i alfabetet inte finns pa amerikanska tangentbort.

Jag spanade in Marc Jacobs ready-to wear spring 2009 collection. Riktigt cool med hattar och snygga silhouetter.
Nar kommer hattar fa riktig genomslagskraft?
Marc Jacobs Spring 2009 Ready-to-Wear
Marc Jacobs. (han ser till och med bra ut i kilt)


Hemma igen

Sådär, då var en lektion av två avklarad. Dagens engelskalektion var inte så lång för Professor Karakas var riktigt förkyld. Nu sitter jag här hemma och är aningen paranoid, tänk om jag blir förskyld igen!. Jag tyckte verkligen synd om Karakas för hennes näsa var igenmurad, hennes ögon rann, och hon nös hela tiden. Efter att 40 minuter hade gått så hon "youknowwha' *snörvel* Icanno'dodisanymore!" Det var ungefär så hon lät för hon var så täppt i näsan.

Stackars Karakas, men nu fick jag mer tid på mig till att plugga på mitt prov. Man måste ju tänka positivt, eller hur?

By the way, det är svinigt kallt nu och jag har ju inte köpt någon vinterjacka. Jag har bara min grå jacka som inte alls är tjock, plus att bältet till den försvann när jag var ute och firade i fredags, så den ser inte lika bra ut längre. Vad händer med mina jackor nu för tiden?! Det blir till att kolla efter en jacka alltså. Jag kommer ju säkerligen behöva en imorgon när jag köar in till The Academy Is konserten!

Morgonens dilemma

Jag har kommit fram till att jag har en alldeles för skön säng! Det är helt omöjligt att komma upp ur sängen i tid för man vill bara ligga kvar under täcket och bara mysa. Så här ser en vanlig tisdag- eller torsdags-morgon ut för mig. Alarmet går av 8.45 för att jag ska ha tid till att plugga på morgonen innan min lektion. Jag snoozar till ca 9.10 eftersom jag ligger i någon slags koma och inte kan öppna ögonen. Där efter börjar jag vakna till men jag har fortfarande på min snooze i fall jag skulle somna om. Sen så ligger jag kvar i sängen, med täcket strax under ögonen och tänker ut olika sätt som jag kan slippa gå upp ur sängen på. "Om jag ringer till professor Karakas och låtsas ha fått någon influensa så kan jag ligga kvar i sängen tills jag har min kvällskurs. Nee, då måste jag ju gå ur sängen och starta datorn. Skit också!" Ja, ni fattar grejen. Jag är alltså ingen morgonmänniska!
Jag kom ju upp ur sängen till slut. Men jag skulle helst av allt bara krypa ner under täcket igen!

Jag kommer inte kunna blogga så mycket idag för jag har ett prov att plugga till. Börjar känna att familjen stress är på väg att adoptera mig.


Dagens

En rolig kommentar från en tjej i min psychology klass. Vi började diskutera en typisk bar scen och om hur killar och tjejer beter sig för att få det de vill ha. Klassen var ganska eniga om att många killar verkar vara ute efter sex (killarna i klassen instämnde på detta).

Men delade en tjej med sig av den här informationen:

Hey, my roommate only goes out in order to get sex as well! One night she came home with the ugliest man in the world, and when I asked her why on earth she would drag that creature in to my apartment she said, because he was the only guy left in the bar!

Är det bara jag som tycker att det här är roligt? Den tjejen måste komma på ett alternativt sätt för att stilla sina behov.

Fashion Forecaster, ett framtida yrke?

Jag sov inte så bra i natt, och det var mest för att jag inte kan sova när jag oroar mig över någonting. I natt oroade jag mig över en del av ett modeprojekt som skulle vara klart och inlämnat i morses. Kan verka som en löjlig grej att oroa sig över, men för mig stör det en hel natts sömn. När jag vaknade i morses var jag allt annat än utvilad och jag ville helst av allt bara ligga kvar i sängen. Men, you got to do what you got to do, så det var bara till att dra sig ur sängen och ta sig till skolan. Självklart gick ju allt hur smidigt som helst så jag oroade mig över ingenting, igen.


Så här såg vårat projekt ut när det var klart. Det ser ut som en enda röra på
den här bilden, men i verkligheten såg det bättre ut. Till vänster finns våra
tyg prover för våran trend, och till höger ser ni våran rapport och ett halsband
som representerar vad för slags accessoarer man kan ha till.

Jag tycker verkligen att det här projektet är roligt, men samtidigt är det väldigt stressigt. Fast det är en bra kurs för mig eftersom jag vill öppna en egen affär i framtiden.

inspiration

Hej, sitter i skolan nu och väntar pa att lektionen ska komma igång. Delar med mig av lite modeinspiration.

Karl Lagerfeld Spring 2009 Ready to wear
Karl Lagerfeld Spring 2009 Ready-to-Wear

Rock & Republic Spring 2009 Ready to wear
Rock & Republic Spring 2009 Ready-to-Wear

Nu ska jag springa till Starbucks innan lektionen börjar. I'm dying for a coffee!

Nytt igen

Jaha, nu har jag ändrat min blogg, igen. Jag blev så inspirerad när Ebba gjorde om sin och den blev så fin!

Jag har haft en ganska mysig dag idag. Spenderade lite tid med att arbeta med fashion projektet och sen blev det bara mys i sängen framför youtube.

Det blir en tidigt dag imorgon för min grupp ska mötas i skolan så att vi kan printa ut och sammanställa alla papper innan lektionen börjar. Det ska bli så skönt att få det avklarat, men projektet är inte över än. Jag känner på mig att det kommer bli riktigt stressigt i slutändan. Men det är ett senare problem.

Nej nu ska jag spendera lite mer tid i internetlandet innan jag går och lägger mig.

Musik on the rocks

Jag kände ett visst behov av att posta en låt med Yellowcard eftersom jag började tänka på dom några sekunder efter att jag vaknat till. Dom som känner mig vet att Yellowcard är mitt absoluta favoritband och dom har varit det sedan några år tillbaka. Dom kommer från Jacksonville, Florida och dom har hittills släppt tre skivor med deras major label, Capitol. Dom har även släppt skivor innan dom signade med sitt major label.

Jag har sett det här bandet live två gånger och båda gångerna var helt fantastiska.

Låt: Keeper                                                               Album: Paper Walls

klipp lånat från: http://www.youtube.com/user/HCTwesker

Låt: Only One                                                 Album: Ocean Avenue
 
Klipp lånat från: http://www.youtube.com/user/ajwad87 

jag vaknade till slut

Va jobbigt det var att vakna idag. Det var ungefär som att jag var fast mellan  sömn- och vakenstadiet. Jag bollades fram och tillbaka tills jag tillslut var helt vaken och då ville jag bara somna om igen. Är inte det en jobbig känsla? Man vet att man hade en sån bra dröm och man vill bara fortsätta drömma, men icke det går inte.

Idag väntar en dag med ännu mer projektarbete och lite annat skolrelaterat. Förhoppningsvis kommer det inte ta hela dagen.

gammal och trött

Jag har varit så fruktansvärt seg idag! Just nu ligger jag i soffan och försöker göra lite läxor men min konsentrationsförmåga sviker mig. Istället ligger jag och kollar lite The Academy Is klipp och drömmer om min onsdagkväll.

Först oroade jag mig över att min trötthet kanske är ett ålderstecken. Jag kanske börjar bli gammal och gaggig som man säger. Men det kan ju inte hända vid 21 års ålder, eller? Men sen kom jag på att jag är konstant trött så det är inte bara p.g.a. min utekväll igår. Jag har dragit slutsatsen att det är mina kostvanor som spökar. Jag lever i princip bara på kolhydrater just nu. Jag äter pasta och tonfisk, pasta och sour cream, pasta och ketchup, och sen kanske jag festar till det med en omgång pannkakor. Ingen bra diet att leva på i en längre period alltså. Jag lovar att jag ska bättra mig och jag börjar ikväll. Jag ska vara "duktig" och göra en köttfärspaj. Imponerande eller hur?

Det ska bli mysigt att äta paj och kanske kolla på någon film för att sedan göra läxor igen.

Life is always fabulous in New York!


En riktigt lyckad kväll

Just nu sitter jag i soffan och mår lite smått illa. Men igårkväll var helt klart värt det!

Jag firade med mina närmaste vänner här Ebba, Gustav, och Anastasiia. Kvällen började med världens godaste sushi på Kenzan. Jag trodde jag var i himmelriket för så god var den sushin. MUMS! Efter en riktigt god måltid och en flaska sake gick vi vidare till en pub som heter Dead Poet. Jag tyckte verkligen om det stället även om det var mörkt och trångt. Musiken var bra och drinkarna inte farligt dyra. Det roligaste var när U2's låt Sunday Bloody Sunday började spelas i bakgrunden och jag delade med mig av hur refrängen kan sjungas på ett alternativt sätt. Efter det satt vi och sjung den alternativa texten och tjöt av skratt.

När vi hade fått i oss några drinkar bestämde vi oss för att dra vidare till gayklubben Posh. Jag älskar det stället! Alla är så glada och stämningen är så underbar. Här spelas många klassiker som total eclipse of the heart, men även låtar som bye bye bye - Nsync, wannabe - Spice Girls, och The way I are -  Timbaland.

Alla dansade som galningar och vid ett tillfälle, när jag skulle gå från baren med en ny drink, passerade jag en kille som var riktigt inne i låten do that conga. Han skakade så frenetiskt på axlarna så när jag råkade stöta till honom började min drink vibrera och den fortsatte att vibrera när jag tog mig där ifrån.

Nej, så många mer detaljer orkar jag inte skriva ner. Jag delar med mig av bilderna istället.


Jag inne på Dead Poet med rosor som jag fick av Anastasiia


Nej, jag försöker inte slå Gustav


Inne på Dead Poet: Gustav, Anastasiia, och jag


Mina gullungar. Tack för en underbar kväll!

Fler bilder kommer snart upp på min bilddagbok http://www.greenangeleye.bilddagboken.se . Nu ska jag göra mig i ordning för det är dags att ta sig till stan och jobba på ett skolprojekt. Inte så lockande just nu ska jag erkänna.

Vi hörs senare

En kort uppdatering

Holy banoly, som folket här säger. Jag har precis kommit hem från mitt födelsedagsfirande och vilken kväll det har varit. Nu tänker jag inte berätta mycket mer för jag ska gå och lägga mig. Måste få lite sömn innan jag ska upp och börja jobba på mitt projektarbete. Men oroa er inte, bilder och annat kul kommer om några timmar när jag har vaknat.

Ha det så bra!

Skorna anfaller.. fortsättningen

När jag och Ebba satt och åt frukost kom samtalsämnet skor upp. Vi tyckte det skulle vara lite kul att få med alla skor på ett och samma kort. Vi började genast rota igenom garderober och slängde alla skor på golvet.


Det har blivit några stycken!


Sko-röra


Mina favoriter. Visst är dom snygga?

Bra dag

Åh, jag bara känner på mig att det här kommer bli en bra dag. Började dagen med en supergod frukost som Ebba hade inhandlat. Det blev bagels med cream cheese, frukt, och kaffe. Jag har inte ätit bagels på hur länge som helst så det var riktigt mysigt. Nu har jag pratat med föräldrarna ett tag och det är alltid lika kul. Då får man en uppdatering om vad som händer där hemma. Jag fick reda på att dom ska äta födelsedagsbakelser UTAN mig.

- Du får skylla dig själv om du inte är hemma på din födelsedag, sa mamma.

Ja ja, det är väl kanske sant. Men ikväll blir det Sushi Samba som gäller och efter det får vi se vad som händer. Vad som än händer är jag säker på att det blir bra.

This is it!

Woho! nu är det total loser warning på det här inlägget men nu får jag festa lagligt i staterna!

Den här dagen har jag väntat på sen jag dagen efter jag flyttade till USA. Nu är jag faktiskt 21 men jag kan inte förstå det. Jag kommer säkert gå ut och tänka "shit, tänk om jag inte kommer in ikväll" i ett tag framöver.

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Klockan är ju snart ett på natten här.


Nepp, fortfarande lika barnslig. Antar att jag kanske växer upp när jag
fyller 22.

Biljetterna!

Jag blev så glad när jag kom hem från skolan idag. Det låg ett stort vitt kuvert med mitt namn och väntade på mig i trapphuset. Jag blev överlycklig när jag insåg att det var min The Academy Is-biljett som anlänt. Åh, det kommer bli så fruktansvärt roligt att gå på konsert för det var så längesedan! Jag ska gå dit med ett stort leende på läpparna och med kameran redo.

Om du inte har hört The Academy Is förut så lägger jag upp några låtar.

Låt: About a Girl                                            Album: Fast Times at Barrington High

Klipp lånat från http://www.youtube.com/user/FueledByRamen

Låt: Everything We Had                                     Album: Santi


Klipp lånat från http://www.youtube.com/user/FueledByRamen

Låt: A Phrase That Pays                                  Album: Almost Here


Klipp lånat från http://www.youtube.com/user/FueledByRamen


Skorna anfaller

I en liten lägenhet på upper east side i manhattan bor dom. Dom förökar sig i rasande fart och dom har ett mål.. att ta över lägenheten!

Det är ungefär så sko-situationen känns just nu. Det finns galet många skor här och dom ligger utspridda över golvet. Här finns skor för alla smaker: flip-flop, ballerinaskor, converse, sneakers, boots, uggs, kilklack, platåklack, m m. Även om vi har löjligt många skor så är fler skoinköp planerade. Jag menar, hur skulle ens liv se ut utan ett par grymt snygga skor?



Det hemska är att detta är långt ifrån alla skor som finns här hemma! 

God morgon

God morgon, eller för dig är det väl eftermiddag nu.

Jag har precis börjat med min frukost och ska snart ge mig av till skolan. Det kommer inte bli någon bra bloggar-dag idag för jag har ett projektarbete att fixa med idag. Det är faktiskt ett väldigt roligt arbete. Jag och min grupp ska göra en fashion forecast för fall 2010, där vi ska lägga fram fem stycken trender vi tror kommer vara stora. Visst, det är komplicerat och mer arbete än vad jag trodde från början, men samtidigt väldigt intressant.
 
Det kommer bli städning idag också för jag vill ju ha lägenheten fin tills imorn då jag fyller år(!) Jag kan inte förstå att jag faktiskt fyller 21. Planerna för imorgon är middag med närmast vännerna och sedan ett besök på någon bar i stan. Fast jag vill egentligen inte planera för mycket. Risken blir så stor att inget blir som man planerar ändå.

Vad ska ni ha för er idag då?

Puls i New York

Sådär, då var ännu en skoldag avklarad. Nu väntar en eftermiddag med läxläsning och såklart bonde söker fru. Jag vet inte varför, men jag tycker "bonde.." är så mysigt. Sen bor ju bonden Hanna i Stenstorp, det är ju det som jag kallar "hemma". Det är ju lite extra roligt att kolla då.

Jag hade en håltimma idag mellan mina två lektioner, så jag tog min till Barnes & Nobles där jag köpte en starbucks. Barnes & Nobles ligger vid Fifth Avenue och 46th Street så det är alltid mycket folk och trafik som passerar där. Därför gillar jag att köpa en kaffe, sätta mig vid ett fönster och bara observera vad som händer utanför. Ibland kan man se riktigt udda figurer.


Mys mys med en double tall skim latte


Är inte det här en klassisk New York bild?

God morgon

Det var så skönt att vakna idag. Min första tanke var "Åh nej, vad är det jag ska lämna in i skolan idag?" , en sekund senare kom jag på att svaret är inget (!). Så underbart att bara veta om det.

Sitter just nu och äter frukost medans jag kollar igenom favoritbloggarna. Man måste ju hålla sig uppdaterad, eller hur? Nej, nu är det dags att göra sig iordning.

Vi hörs sen!


Värd en liten paus

Pew, nu är min galna läx- och plugg period över. Jag har precis kommit hem från mitt prov och jag kan säga att det gick sådär. Det känns ju inte så bra eftersom jag är en grymt självkritisk människa. Jag är så arg på mig själv att jag inte pluggade på mer, fast på andra sidan så hade jag inte tid att plugga. Jag hade ju massa andra saker att göra.

Nej, nu ska jag se Hereos och äta glass. Det tycker jag att jag värd efter en helg med så mycket plugg.


Tänk vad jag får se varje dag när jag går från skolan. Jag tyckte det såg så
häftigt ut ikväll. Visst ser månen ut som en enorm lampa på byggnaden?


Nu ska jag se Heroes och äta glass. Ben & Jerry's är en favorit.

Dagens kommentar

Under dagens engelska lektion skulle vi elever lämna in våra process essays till professor Karakas. När Karakas går runt i klassrummet för att samla in alla papper stannar hon till vid en kille och det är där samtalet börjar.

Karakas: Oh! an essay about chocolate, how fun! You know, I never had an international student write about chocolate before.

Elev: ehm, I'm not international.. I'm American.

Karakas: (ser förvånad och generad ut) REALLY?! where are you from?

Elev: New Jersey (Hallå, hur mycket mer Amerikan kan han bli?)

Karakas: wha.. I.. You.. ehm..... Are you sure?

Haha, Nej du Karakas, risken är stor att killen inte har någon aning om vilken stat han föddes i!


Stressad

Jag har kommit hem från en inte speciellt givande engelska lektion. Lektionen gick i princip ut på att våran professor läste upp uppsattser från elever som ville ha dom upplästa för klassen. Hm, jag känner att min hjärna flödar över av ny kunskap.

Nu sitter jag och väntar på att min mat ska bli klar. Börjar känna en viss stress över mitt prov nu. Sitter och bitter mig frenetiskt i underläppen och sätter upp och släpper ut håret gång på gång. Ett tydligt tecken på stress från min sida.

Nu blir det till att plugga i några timmar och sen ge mig iväg till skolan. Wish me luck!

Bästa presenten

Åh, vad jobbigt det var att ta sig ur sängen idag. Det var så varmt och mysigt under täcket så jag gick upp i sista minuten. Ikväll har jag ju mitt mid-term och jag börjar bli lite nervös nu. Jag har ingen som helst koll på den här professorn eller hur han lägger upp sina prov. Jag får väl helt enkelt vänta och se.

Jag hittade den bästa presenten till mig själv igår kväll. The Academy is har en konsert den 19 november och biljettpriserna är inte så farligt dyra. Eftersom jag inte gick på All Time Low eller Weezer så känner jag ett visst behov av att gå och se något band. Jag saknar att gå på spelningar, stå i mörkret och trängas med alla andra fans och sen skrika halsen av sig när bandet entrar scenen. Nej, nu har jag bestämt mig. Jag ska gå, även om det betyder att jag kommer leva enbart på pasta i en vecka.


Bild lånad av: http://www.resourcelog.com


Music on the rocks

Det är lika bra att dela med mig av lite musik nu när jag ska sätta mig ner och plugga.

Taking Back Sunday har spelats flitigt i min ipod i några månader nu. Det är ett band från Long Island, NY som hittills har släppt 3 studioskivor. En fjärde skiva är på väg i början av 2009 och det ryktas om att titeln kommer bli New Again. Har du inte hört dom tidigare så är dom helt klart värda ett försök.


Låt: Error Operator     Album: Var med som soundtrack till filmen "Fantastic 4"
                                                Men spelades in på nytt till skivan "Louder Now"

Klipp lånat från: http://www.youtube.com/user/kaetzje

Låt: Cute Without the "E" (Cut From the Team)   Alvum: Tell All Your Friends

Klipp lånat från: http://www.youtube.com/user/findingemo88

Nu ska jag sätta mig ner och plugga till mitt prov som jag har imorgon.

A juicy break

Sitter i soffan nu och myser framför datorn. Hittills har jag haft en helt ok dag med intressanta lektioner och ett snabbt besök på Juicy Couture under min håltimma. Juicy har ju öppnat sin "flagship" affär på fith avenue, och känslan över affären är något som bara juicy kan åstakomma. Deras visual department är helt makalöst för vart man än kollade fanns det något häftigt att se. Är du någongång i New York är det här en affär som är värt ett besök. Visst priserna är höga, men kläderna är ack så fina.

Riktigt häftigt skyltfönster.


Som jag nämde innan, deras visual department är grymt! Jag menar, vem
kommer på tanken att ställa en lila get på en smyckes-display?



Jag hittade några favoriter som jag var tvungen att prova.


Cool va? Choose Juicy New York

Skola

Hej hej! Jag sitter i skolan just nu och printar ut skolarbeten. Jag har ett break nu mellan mina lektioner och jag funderar pa att ta mig till Juicy Couture's butik pa Fifth Ave. Ska absolut ta bilder som jag laddar upp nar jag kommer hem.


Bild kopierad av: http://www.teamsugar.com 

Love



Jag älskar, älskar, älskar min tröja! Kommer ni ihåg att jag berättade om den när jag kom hem från min dag i Brooklyn med Gustav?


Hemmakväll

Jag hade en bra dag igår. Jag gjorde klart min marketing plan, och jag kan lugnt säga att det behövdes för att jag inte skulle vara ett totalt nerv vrak! Sen på kvällen stannade jag hemma när Ebba och Gustav gick ut. Men det gjorde mig inte så mycket eftersom jag har tröttnat på klubbar. Visst, jag gillar att festa, men jag känner att jag behöver en paus från all house-, hip-hop, och r n' b-musik. Så igår stannade jag hemma och kollade på film och åt Ben & Jerry's glass. Efter att ha kollat igenom alla olika filmer på Hulu.com bestämde jag mig för Jumanji. Någon som kommer ihåg den filmen men Robin Williams och Kirsten Dunst? Den var riktigt charmig och jag skrattade högt på flera ställen! Den rekomenderas om någon någongång vill kolla på en lagom komplicerad familjefilm med humor och lite action. Man ska absolut se den om man helt enkelt bara saknar Robin Williams. Vad hände med honom? Han var ju med i allt för några år sedan.


Bild lånad från: http://darwinsgamecloset.com

Sådär, nu när jag har visat mitt sanna barnasinne för alla så ska jag göra mig iording och ge mig ut ett slag.

Vi hörs lite senare!

Drip drop

Det regnar och är grått idag. "Tråkigt" kanske vissa säger, "Mysigt" säger jag. Sitter och myser i soffan med den senaste People tidningen och njuter av att inte behöva gå utanför dörren.

Kolla här vilket fint (för tidigt) födelsedagskort jag fick av min söta mormor!
Tack så jättemycket för kortet mormor! Det gjorde min dag.


Sen start på dagen

Frustration. Sitter här och försöker få igång ett avsnitt av "fringe", mitt nya favoritprogram, men det verkar inte fungera. By the way, kan man se "fringe" på Svensk tv eller har det inte kommit till Sverige än?

Aja, det är kanske lika bra eftersom jag har massor att göra idag. Jag har läxor att göra, prov att plugga till, och en uppsatts att skriva. Älskar jag studentlivet? Ja det gör jag, men ibland måste man få vara lite lat också.

Om mitt "fringe" inte fungerar snart så ska jag hoppa in i duschen och sen ge mig ut en sväng innan jag börjar plugga.


Dagens kommentar

På väg till parken möttes jag av en pojke och hans mamma. Pojken var helt klart på ett strålande humör då han hoppade och skuttade fram utan någon som helst koll på varken ben eller armar. När vi nästan möttes drog mamman pojken lite närmare till sig och sa:

- Be careful so you don't kick the lady!

LADY?! what the? Vad hände? Jag är tjugo år gammal, eller snart tjugoett då jag fyller år nästa vecka, och blir kallad lady. Det är någonting som inte stämmer här. Det är kanske något som finns i familjens gener för min pappa råkade ut för samma sak när han var ca 25 år. Han och min mamma satt på sin balkong en varm försommar dag och åt glass. På gatan nedanför gick ett par skolbarn hem efter skoldagen. Det var helt klart att barnen led av värmen för mina föräldrar hörde plötsligt ett utrop från ett av barnen, "så sitter gubbj*veln och äter glass också!"  Det var tydligt att barnen hade riktat den kommentaren till just min pappa eftersom dom hade kollat i riktigt till mina föräldrars balkong då dom sa det. Nu blev jag ju i varje fall en lady. Antar att det är bättre än "be careful so you don't kick that hag!"

Nej det blir till att klä sig i rosa klänningar och ha håret uppsatt i små söta flätor framöver så att det här misstaget inte sker igen. Inte än på några år i varje fall!

Plugghäst

Tänk bara hur snabbt ens humör kan ändras från toppen till botten! Jag var redo att ge mig ut på stan och kolla läget, men efter en snabb titt på mitt bankkonto så känns inte det lika kul längre. Jag måste ju erkänna att jag faktiskt har mindre pengar än vad jag hade räknat med, men det kommer lösa sig ändå. Jag får helt enkelt göra om min budget (igen) och hålla tummarna för att dollarn håller sig nere.

Istället för att springa ut på stan kommer jag nu istället börja göra mina läxor. Nu är det marketing som ska göras. Jag har en marketing plan som ska vara färdig att lämnas in på tisdag (20 % av mitt betyg) och så har jag ett midterm exam på tisdag (30% av mitt betyg). Det blir till att plugga,plugga, och plugga lite till. Det är ju bra att jag är ganska tidigt ute, då slipper jag förhoppningsvis sitte uppe sent kvällen innan och panikplugga! Nu kan jag plugga några timmar och kanske kolla på någon film ikväll.


Höst i central park

Mums, sitter och äter lite mat nu efter en promenad i central park. Just nu hör man, som vanligt, polissirener utanför som stör lugnet lite, men det är bara att försöka koppla bort. Min promenad var precis vad jag behövde just nu. Det känns som att jag inte har varit ute på evigheter och jag älskar verkligen att gå runt i parken och kolla på alla andra som strosar runt där. Just nu är parken väldigt väldigt vacker för alla blad skiftar färg och det luktar verkligen höst! Det måste ju vara den bästa avkopplingen man kan få!

Fifth ave & 92 street                                                                  
 

Tröttnar aldrig på utsikten över stan!



Älskar att gå runt och lyssna på musik. I det här fallet
blev det "Keane".



Snart ska jag och Ebba ta oss ner till stan och kolla runt lite i affärer.

God morgon

God morgon (god eftermiddag till alla i Sverige)! Jag känner på mig att det kommer bli  en bra dag idag. Kom upp ur sängen ca 9.00 och det gör mig på så bra humör. I natt hade jag inga konstiga mardrömmar så jag vaknade utan att känna stress. Jag var hel konstig hela dagen igår pg.a. den mardrömmen jag hade. Jag skrev klart hela mitt critique paper i psychology och det är jag glad över idag. Nu har jag bara en marketing plan och en process essey att skriva till på tisdag (pew).

Planerna för dagen är att ta sig till Juicy Coutures nya flag ship store på Fifth Ave. Jag har ju inte varit inne i affären än utan jag har bara sett den utifrån. Det ska det bli ändring på idag. Efter det funderar jag på att ta mig till Virgin Mega Store där jag kan kolla runt på lite skivor. Det är en affär där jag kan gå runt i timmar. Jag bara älskar att kolla olika skivor, lyssna på musiken som spelas i högtalarna, och bläddra igenom vinylskivor. Sen är det ett annat problem att inte köpa halva affären när jag är där. Men nu har jag satt mig själv på en budget så inga skivor ska köpas här.

Nu ska jag äta lite frukost och kolla runt i bloggvärlden ett tag. Hörs sen!

Busvisslingen är död!

Ibland stör jag mig något fruktansvärt på byggarbetarna på vägen till tvättomaten!

Det är ju ständiga ombyggnader utanför lägenheten och bakom vårat hus byggs nu ett höghus. Nu får ni inte missförstå mig, jag tycker att byggnadsarbetarna gör ett bra jobb och deras yrke är viktigt. Men när jag inte kan gå till tvättomaten och tvätta mina kläder utan att få sliskiga kommentater eller busvisslingar efter mig blir jag något irriterad. Är det meningen att jag ska ta det som en komplimang (?) för det känns inte så. Är det bara jag som tar illa upp?

I alla fall, nästa gång det här händer tänker jag säga ifrån. Jag har märkt att mina arga blickar inte räcker. Det är tydligt att man måste bli arg för att slippa busvisslingar. By the way, busvisslingen är det sämsta raggningstricket!


Galna halloween drömmar

Vad jag har drömt konstigt i natt! Det började med att jag hade mardrömmar om alla mina läxor (vadå skolnörd?). I drömmen hade jag glömt att skriva mina uppsattser, som har deadline nästa vecka, så alla lärare blev jättearga på mig och gav mig F. En lärare blev så arg så hon ändrade alla mina tidigare betyg till F med. Dom som känner mig vet att jag skulle gå under om det skulle hände eftersom jag är så mån om mina betyg. Efter allt det dramat i skolan så blev det helt plötsligt Halloween igen, fast den här gången hade jag ingen kostym, så jag var tvungen att stressa runt timmarna innan utgång för att hitta något att ha på mig. Självklart var det omöjligt för alla kostymer var slut! Det slutade med att jag gick runt i en mingrön klänning med rosa prickar (den var så ful!) och mina slitna flip-flops.

Vilken hemsk halloween det var! Om man kollar bilder från mina tidigare halloween firanden så kan man tydligt se att jag inte så är mycket för färg. Svart ska det vara, men mycket smink!

Halloween år 2007. Här var jag punkare.                              Halloween år 2008. Här var jag katt.
Halloween år 2007. Firades ute i White Plains, NY där jag var punkare! Halloween år 2008. Firades i Manhattan. Detta året var jag katt.

Nej, här kan jag ju inte sitta hela dagen. Nu blir det till att göra sig i ordning och ta sig till tvättstugan.

Dagens citat

Dagens citat kommer såklart från Obama vinnar-tal igår. Detta var den delen av hans tal som berörde mig mest.

"And to all those watching tonight from beyond our shores, from parliaments and palaces to those who are huddled around radios in the forgotten corners of our world -- our stories are singular, but our destiny is shared, and a new dawn of American leadership is at hand. To those who would tear this world down -- we will defeat you. To those who seek peace and security -- we support you. And to all those who have wondered if America's beacon still burns as bright --tonight we proved once more that the true strength of our nation comes not from our the might of our arms or the scale of our wealth, but from the enduring power of our ideals: democracy, liberty, opportunity, and unyielding hope.

For that is the true genius of America -- that America can change. Our union can be perfected. And what we have already achieved gives us hope for what we can and must achieve tomorrow."

- text lånad från http://www.chicagotribune.com

Ibland måste man få vara lite seg

I went, I tried, I gave up. Det var ungefär så min morgon såg ut. När jag låg i sängen kände jag mig ganska ok, men när jag sedan reste mig upp var det en helt annan historia. Ögonen sved och rann, näsan rann, och nysningarna avlöste varandra. Men jag hade bestämt mig för att gå till skolan i vilket fall som helst. Väl i skolan började jag inse vilket misstag det var. Det var ju inte direkt som att alla förkylningssymptom skulle försvinna bara för att jag var i skolan istället för lägenheten. Jag klarade av första lektionen men sedan gick jag hem till den trygga och mysiga lägenheten. Ligger nu i soffan med en mugg te brevid mig och ska börja kolla lite olika modesidor. Kan jag inte shoppa på riktigt så får jag väl i varje fall låtsas att jag shoppar.

Obama


Bild lånad från http://www.thefantasyaddict.com


  Detta är helt klart en intressant dag. USA har en ny president och det är inte vem som helst. Det är den första svarta presidenten. Även om det inte finns någon TV i lägenheten så kunde jag ändå höra när valet var avgjort. Det var folk som tjoa och tjimma nere på gatorna och alla skrek dom samma sak "OBAMA!!". Den 4:e november, 2008 kommer bli en historisk dag.



I did it!!

Jag har velat göra om min blogg sedan jag skaffade den. Nu när jag har legat i soffan och tyckt synd om mig själv så har jag tagit tag i mitt problem och börjat göra om bloggen sakta men säkert. Jag måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv eftersom jag är totalt nollad när det kommer till HTML-koder och liknande. Men nu har jag börjar förstå hur detta fungerar och det har jag att tacka " http://www.designadinblogg.se " för. På den sidan finns många bra tips som är enkla att förstå. Trust me, om jag kan.. då kan ALLA! 

Bloggens nya utseende ska såklart firas med en låt! 

Hittade detta bandet förra veckan.

Band: The Subways          Låt: Rock n' Roll Queen
 
Klipp lånat från http://www.youtube.com/user/kknake

Ok, I have done this!

Killar brukar ju klaga på att när dom åker på en förkylning då är det bra mycket värre än vad det är för tjejer. Men nu har jag ett argument för att tjejers förkylningar kan vara bra mycket mer störande. Försök dra på maskara medans ögonen rinner och nysningarna kommer efter varandra. Jag kan säga att det inte är så lätt för jag försökte precis. När maskaran precis var på och min foundation var lagd så började jag så klart nysa. När jag sen kollade mig i spegeln hade min så fint lagda maskara lagt sig under ögonen och jag såg ut som en galen pundare. Det blev inte bättre när jag sen var tvungen att snyta mig och min perfekt lagda foundation försvann precis runt näsan så jag såg ut som rudolf med röda mulen.

Jag skulle helst av  allt vilja lägga mig i sängen igen, men det går inte. Jag måste till skolan och skriva prov idag. Håll tummarna för att jag inte får värsta nys-attacken under provskrivningen.

Samma visa igen

Jaha, då vart jag förkyld... igen. Men den här gången var det faktiskt väntat. Jag menar jag kan ju knappt tänka på ordet förkylning innan jag börjar nysa. Nu spenderade jag mesta delen av min fredagkväll iklädd tunna kläder och en uppknäppt skinnjacka. Man får helt enkelt göra sina uppoffringar för att fira Halloween.

I alla fall. Jag har faktiskt kunnat göra lite kul grejer i helgen fastän förkylningen har varit så nära. Igår åkte jag och Gustav ut till Brooklyn där vi gjorde ett besök på Beacon's Closet som är en second hand butik. Den var så himla häftig och priserna var helt ok. Jag hittade en tröja från samarbetet mellan Stella McCartney och Adidas där för 50 dollar! Jag hittade även en tröja från Dolce & Gabbana för ca 20 dollar. Fattar ni hur billigt det är? Jag köpte faktiskt inget från varken McCartney eller Dolce & Gabbana, men det blev en gul vintage t-shirt med trycket "I don't do cocaine, I just love the way it smells". Nu är det inte så att jag använder kokain så var inte oroliga. Men tröjan var så snygg och BILLIG så jag var tvungen.

Usch, resten av min dag kommer gå till att plugga och sitta framför datorn. Man ska ju ta det lungt när man känner sig lite krasslig.

Halloween

Innan jag flyttade till New York så förstod jag aldrig vad som var så himla speciellt med Halloween. Jag kan ju säga att den inställningen har ändrats drastiskt. Detta var min andra Halloween i New York och jag älskar det! Halloween i Sverige känns ganska lamt. Man ser några häxor kanske någon människa som har en galen kostym på sig och that's it. Här tar alla Halloween på blodigt allvar. Är du inte utklädd är det du som ser galen ut! Här kan man vara precis vad som helst! Jag såg allt från Sarah Palin, Jokern i batman, och barbie i sin rosa låda

Kvällen spenderade jag såklart med Ebba och Gustav som var utklädda till pilot och flygvärdinna. Gustav var helt klart kvällens populäraste människa. Han stod ut från mängden i sin klarblå flygvärdinne klänning med en liten blå resväska. Vi åt mat på Coffee shop som var helt smockfullt, självklart var alla där inne utklädda. Efter det bar det av till Tenjune där Gary Pine framförde två låtar World Hold On och Love Generation . Självklart filmade jag båda låtarna och jag la upp World Hold On på Youtube.


Jag var hemma klockan 7.00 på morgonen och vaknade 14.00. Ångest! Var helt seg resten av dagen men det var det värt! Här är några bilder från kvällen.. självklart kommer fler bilder finnas på min bilddagbok http://greenangeleye.bilddagboken.se 

Ebba och Gustav var helt klart kvällens sötaste.




Jag och Gustav inne på Coffe Shop.


En bild från Tenjune. Här fanns Pippi Långstrump, basketspelare,Jokern, och en nörd


RSS 2.0
Musik