Home sweet home

Efter många om och men kom jag äntligen hem till Sverige. Sitter nu i soffan och myser framför TV:n tillsammans med mamma. Eller, vi sitter i vardagsrummet med varsin dator med TV:n på i bakgrunden. Sociala typer är vi allt.

Hade min första arbetsdag idag. Riktigt roligt att komma igång här hemma. Efter jobbet hann jag ta en fika med Johanna. Deni och Thom var också där vilket var roligt, jag har ju inte träffat dom på ett tag. Jag fick inte med mig kameran idag vilket är väldigt synd. Men kameran kommer med framöver.

Snart är det dags

Snart är det dags att ge sig av. Nu tror jag att allt är packat och klart, och alla julklappar ska vara med nu.

Gårdagen var lite stressig måsta jag erkänna. Jag hade planerat på att ta en lugn hemmakväll, men när jag insåg hur mycket jag skulle packa så blev det en helt annan historia. Hela kvällen spenderades till att planera vad jag ska ta med mig eller inte. Jag ska ju ta med mig ett lass sommarkläder hem, eftersom jag flytta hem till Sverige igen i slutet av mars. Aja, mitt i allt packande kom jag på några julklappar till som jag skulle köpa så det var bara att ge sig iväg till times square för att handla (igen). Men, det var värt all slit och släp för nu kan jag lugnt sitta vid datorn i ca. 1 timma till innan jag ska åka till JFK. Bra va?

Nästa inlägg kommer säkert skrivas från soffan i Stenstorp. Hej så länge

Första klippet

Sådär, då var ett klipp uppe på youtube. Försök tänka bort den där galna indien som "sjunger" i bakgrunden. Jag borde leta efter honom och klappa till honom bara för att han förstörde mina filmer. Han lyckades till och med reta upp tre killar som satt raden bakom oss. Killarna var från England och stoora Oasis fans. Det var ungefär så här samtalet lät:

(Oasis spelar Don't look back in anger)

(Samtidigt)
Oasis: Sooo, Sally can wait, she knows its to late
Galning: Sooo, Kicki can wait, she knows its to late

Jag: (Vänder snabbt på huvudet och ger galningen en mördar blick och hoppas att han fattar hinten "håll tyst, du stör!")'

Killarna bakom: EY, WHAT THE F*CK DID YOU JUST SAY?!

Galning: well, you should make the song your own.. that's what I do.

Killarna bakom plus mig: Kollar bara på honom utan att veta hur man ska kläcka ur sig kommentaren att han faktiskt var ett störningsmoment under konserten. Det slutade med att vi alla lät honom hållas. Det är ju trotts allt jul snart.

Jaja, i varje fall. Här är klippet jag har lagt upp på youtube.

Band: Oasis (duh)              Låt: Intro (Fucking in the bushes) + Rock n' roll star

Sista provet

God morgon på er! Nu är jag uppe igen och pluggar inför mitt sista finalsprov innan jag åker hem. Skönt så skönt att det här kvartalet äntligen är slut. Idag blir det stressigt för jag har inte packat väskan än, städat lägenheten, betalat skolan, eller köpt klart alla julklappar. Det blir till att springa runt på stan och i morgon bitti för att hinna med allt. Men vad gör det när man vet om att man snart är hemma?

Rock n' roll star

Det var låten som Oasis öppnade med och det beskriver dem perfekt! Med ett fullsatt Madison Square Garden rockade dom som bara dom kan och hela publiken var med! Jag hamnade såklart brevid en otroligt störande person som förstörde alla mina klipp med sin "sång". Han var ganska rolig att kolla på men ack så störande att lyssna på. Så nu vet ni om att han är förevigad i alla mina klipp, och det är alltså inte jag som sjunger med en maskulin röst och hindubrytning. Klipp kommer jag lägga upp imorgon efter skolan. Nu ska jag bums i säng för att kunna gå upp tidigt imorgon för att plugga.

snart ger jag mig iväg

Spännande spännande. Snart ger jag mig iväg till Oasis konserten i Madison Square Garden! Det är lite småpirrigt måste jag erkänna. Det är först nu som jag börjar förstå att jag faktiskt ska gå.

Nej, nu ska jag springa iväg. Jag kommer självklart ladda upp klipp från konserten så snart jag kommer hem!

Världens bästa recept

Åh, vilken nostalgiresa! Här kan ni se sunes jul när pappan gör skidvalla. Helt underbart roligt!!



Skulle det inte vara helt perfekt om Sunes julkalender kunde gå i repris nästa jul? Ingen julkalender kommer någonsin toppa Sune!

Oasis

Hur glömsk får man vara? Jag har ju helt glömt av att berätta att jag ska se Oasis imorgon i Madison Square Garden! Efter många om och men så fick jag till slut tag på en biljett och jag är så glad! Oasis är ett band som jag har lovat mig själv att jag måste se. Tack mamma och pappa som betalade biljetten åt mig som julklapp! Ni är bäst!

En av mina önskningar slår in imorgon!

(http://www.spiritartists.com/images/artists/oasis.jpg)

Stress stress, juliga stress

Jag tror att jag håller på att smälla av från all stress jag känner från olika håll. Mest kommer det från mig själv eftersom min förmåga till att planera verkar ha försvunnit helt och hållet. P.g.a. min totala lathet och oengagemang så måste jag idag skriva en 6 sidor lång research paper och plugga på ett final till imorn(!). Kommer jag klara det? Det märker vi imorn.

Utöver min skolstress så finns det en annan slags stress som ligger där och gror, julstress. Vem ska ha julklappar? Vad ska alla få för julklappar? Kommer hon bli nöjd med den här julklappen? Vad ska jag ha på mig på nyår? Ja frågorna är många och jag verkar inte få några vettiga svar från någon heller. Frågan är om jag kommer hinna varja ner tillräckligt mycket till jul för att kunna njuta av den. Jag börjar nästan tro att jag kommer springa runt på väggarna under julafton enbart för att jag är så uppe i varv, eller också så kommer jag sitta och hetsäta nötter och godis för att jag helt enkelt inte kan hejda mig. Det kommer bli en intressant jul det här. Jag vill ju helst ha en så bra jul som möjligt eftersom jag hade halsfluss förra julen. Det var ingen höjdare då jag inte kunde äta julmat eller dricka julmust för det gjorde för ont i halsen. Prata ville jag inte göra heller för jag kunde knappt få ihop en mening med min febriga hjärna. Så om man tänker positivt så kan julen i år knappast bli värre än förra julen.. eller?

Om något skulle kunna toppa min förra jul så är det väl det här. Flyget jag åker hem
med tar kål på tomten när han värmer upp inför julafton.


(kossan.se)


Mums

Jag var tvungen att springa iväg och köpa pepparkakor för att kunna fortsätta med läxorna.





I våran matbutik kan man hitta knäckebröd från Wasa med. Hur bra är inte det?

Sweden rules!!


What a feeling.. X-mas feeling

Nu börjar julkänslorna smyga sig på. Under all skolstress, och shopping så börjar myskänslan ändå infinna sig. I mataffären spelas julmusik, och nu kan man även köpa pepparkakor(!). Det känns så mycket roligare att köpa äpplen när man kan nynna med i "I'm dreaming of a white christmas.." eller "Rudolf the red nosed reindeer". Jag har även börjat komma i kapp med alla julklappar nu. Det känns så mycket roligare att köpa julklappar när man inte behöver stressa runt för mycket. Nu kan man gå runt i en lite lugnare takt och fundera ut roliga julklappar. Hoppas alla där hemma kommer bli glada och nöjda.

Nu sitter jag och kämpar med mitt final paper i engelska. Det är lite svårt att hitta motivationen till att skriva när jag redan är klar för terminen mentalt. Jag sitter nu istället och tänker på hur jag ska packa och vad jag ska ta med mig hem. Nej, nu måste jag fokusera och ta skolan i första hand.


Vem får inte julkänslor när man ser det här? Så här fint är det vid Rockefellar
center.

Brunch och julklappsshopping

Tänk att det är lucia idag. Eller när ni där hemma läser detta så är det ju inte Lucia längre, men här är det några timmar kvar. Det är ju idag som man ska äta lussebullar och pepparkakor, och dricka julmust eller glögg. Men eftersom jag inte är i Sverige just nu så får man göra några justeringar.

Jag, Ebba, och Gustav hade bestämt oss för att ta en mysig brunch tillsammans för att sedan gå runt i lite affärer. Efter att ha vimsat runt ett tag i jakt på en diner så hittade vi tillslut en på 48th street. Efter att ha ätit våran mat, och muttrat över att stället bara tog emot cash, så gick vi vidare mot fifth ave. Där var det totalt kaos. Det var folk överallt och självklart gick alla precis där vi skulle ta oss fram. Det är ju tur att man har lärt sig att ta sig fram som en äkta New Yorkare och att man har vässat armbågarna. Efter många om och men som tog vi oss fram till H&M där jag äntligen köpte min vinterjacka som jag visar sen.

Jag och Gustav är visar upp våra H&M fynd.


Nu är det dags att börja plugga igen. Tänk att det är finals week redan!

Wonderwall

Eftersom jag inte kommer vara hemma idag så skickar jag med ett klipp.

Här är ett klipp med Noel Gallagher (Oasis) som är helt underbart. Det är bara att erkänna att han är ett musikaliskt geni(!) Jag bryr mig inte om vad tidningar skriver, eller vad för skit han säger i media. Han har skrivit så många bra låtar som får mig att må bra.

Det här är hans nytolkning av wonderwall.

Lättare

Sådär, nu känns det mycket lättare att  blogga igen när jag fick med två inlägg igår. Snart ska jag ge mig iväg till skolan för att göra det sista på projektet. Jag kommer känna mig 100 kg lättare när det är inlämnat. Självklart så ska julklappar börja köpas idag och jag har de flesta presenterna planerade. Kameran kommer vara med hela dagen idag så bilder kommer senare.

Jag vill ha en riktig julkalender

Jag blev riktigt förvånad när jag satte mig ner för att kolla in första avsnittet i årets julkalender. Vilken total smörja! Vad hände med dom bra julkalendrarna som gick när jag var mindre? Vart är pelle svanslös, Mysteriet på greveholm, eller sunes jul?

Jag och Ebba hade den här diskutionen tidigare idag för vi tycker minsan att det var bättre förr (ålderstecken?). Sen smög sig tanken fram, har man blivit för gammal för att förstå julkalendern? Svaret är: nej självklart inte, det är bara barnen idag som vill se på konstiga barnprogram. Under samtalets gång så höjdes nostalginivån och efter ett tag hade vi kollat igenom några avsnitt av "mysteriet på greveholm" och "sunes jul". Det var ju exakt lika bra och charmigt som man mindes det! Så det är dagens sanning. Det var bättre förr!

Den bästa julkalendern någonsin!!!

bild lånad från http://www.julfirande.se  

Vad hände?

Vad hände med all tid? Är det jag som börjar bli gammal, eller har jag glömt bort hur jag ska planera min tid? Nu blev det som så igen att jag inte har uppdaterat på ett bra tag. Det har varit riktigt hektiskt i skolan en period och pga det så har det känns jobbigt att uppdatera bloggen. Det blir som en ond cirkel där det går några dagar och då känns det genast jobbigt att börja skriva igen.

Under den senaste veckan har jag haft två presentationer i skolan. En i fashion forecasting och en i psychology. Båda gick som smort och jag är riktigt lättat över att det är överstökat. Imorn blir det till att träffa min projektgrupp i fashion forecasting en sista gång för att färdigställa vårat arbete och sedan är även det projektet överstökat. Det är den här processen som jag älskar med finals week. Man blir så glad när man faktiskt känner att lovet är nära.

Jag hade min sista engelska lektion med professor Karakas som sa att hon skulle sakna mig. Jag blev faktiskt riktigt rörd när hon sa att hon hade gillat att ha mig i sina klasser. Jag vet inte om det är ett bra tecken att en lärare gillar en för mycket, är man lite för smörig då? Aja, det blir ett senare problem att tampas med.

Piggelin

Jag känner mig riktigt pigg idag. Jag vaknade tidigt, och gav mig genast ut på en morgonpromenad(!). Nu sitter jag och äter frukost medans jag läser bloggar och aftonbladet. Man måste ju hålla koll på vad som händer där hemma. 

Jag har en hel del att göra idag:
*Ta mig till skolan och arbeta med modeprojektet
*Börjar med min research till den sista uppsattsen
*Inhandla allt som behövs till mitt psychologyprojekt
*Köpa några julklappar
*Köpa en vinterjacka (vägrar använda den jag har längre)
*Tvätta kläder

Ja ni förstår grejen, listan är lång. Men eftersom jag är så fruktansvärt alert idag så tror jag att det kommer gå bra.
Eller vad tror ni?


Ok, jag var inte i den här delen av parken idag, men visst är det fint?
Det här är en bild jag tog 1 december när jag hade en håltimma.

Marilyn

Pew, jag har precis skrivit klart min essay som ska lämnas in om en timma. Nu måste jag skynda mig så att jag hinner göra mig i ordning till skolan.

Innan jag springer iväg vill jag dela med mig av ett citat jag använde mig av in min uppsatts.

"I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it". - Marilyn Monroe


Bild lånad från: http://gallerym.com


Inför gåkort för New Yorks trottoarer

Det finns någonting jag absolut inte vill göra på morgonen men som jag måste göra varenda vardag. Jag vill inte ta mig igenom midtown när det är morgonrusning. Varje morgon är likadan. Man måste ta sig förbi miljoner av nyvakna och stressade New Yorkare som ofta har ett ruggigt morgonhumör. Det är lika skrämmande och jobbigt varje morgon. Självklart var inte den här dagen något annorlunda.

På vägen upp från tunnelbanestationen sveptes jag med strömmen som skulle vidare till alla tåg. Med lite smått panik lyckades jag ta mig från strömmen av människor och tränga mig igenom allt annat folk för att sedan ta mig ut ur Grand Central. Väl utanför Grand Central blir det inte lättare. Här ska man hålla koll på trafikljus, människor vid sidan av-, brevid-, och framför en själv så att man inte krockar med någon. Jag tror stenhårt på att man måste ta något slags körkort för att kunna ta fram på new yorks trottoarer. Ingen visar någon som helst hänsyn till någon annan och ingen verkar ha koll på vart dom ska ta vägen, eller hur dom ska ta sig till sina mål. Många springer ut precis framför en, eller tvärnitar för att kolla i något skyltfönster eller liknande. Jag vet inte hur andra känner, men jag blir totaltokig på sånna människor!

Att gå runt i New York är som att köra bil. Man måste kolla bakåt och åt sidorna innan man kör om någon söndagspromenerare, annars riskerar man att krocka. Inte något att rekommendera klockan nio på morgonen när många storstandsbor tar sig fram på trottoarerna likt pansarvagnar.

Det är inte bara kaos på vägarna utanför Grand Central.

Bild lånad från: http://one-shut.blogspot.com


Bilder från thanksgiving

Jag har precis fått Renates bilder från thanksgiving som jag tänkte dela med mig av.










utan inspiration

Usch, jag är verkligen skoltrött nu. Fast det är ju alla andra jag känner med. Jag har precis gjort klart min läxa till kvällskursen men det finns fortfarande ett problem. Jag vill inte gå! Jag orkar inte ta mig till tunnelbanan för att sedan  sitta i ett klassrum i över två timmar. Speciellt inte nu när det är mörkt och kallt utomhus. Det ända jag vill nu är att krypa ner undet täcket, äta en massa godis, och kolla på någon bra film.

Jag har ju blivit helt kär i skolans bibliotek där man kan hyra filmer gratis. Jag kommer säkert att sett hela skolans utbud tills jag åker hem. Det är så mysigt att kolla på film när det är mörkt och kallt ute. Tycker inte ni?


Dagens

Jag har lyssnat på den här låten non-stop i en veckas tid nu. Den är helt underbar och jag gillar den bara mer och mer för varje gång den spelas. Carolina Liar var förband till The Academy Is när jag var på deras konsert och jag var riktigt imponerad av deras spelning.

Band: Carolina Liar                                            Låt: I'm Not Over


Klipp lånat från: http://youtube.com/user/CarolinaLiarOnline

Tiden rusar iväg

Jag tror att tiden spelar ett spratt med mig. Det känns som att tiden bara rusar iväg och att jag står still, utan att veta vad jag ska göra för att hinna med allt. Det är riktigt mycket att göra i skolan just nu och jag börjar få lite smått panik över det. Jag har projekt som ska göras, essays att skriva, och prov att plugga till. Finalsweek närmar sig och om tiden ska fortsätta rusa så här fort kommer den vara här i morgon. Aja, nu ska jag äta frukost innan det är för sent.

RSS 2.0
Musik